• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici završili u bolnici, avion preusmeren na najbliži aerodrom: Jake turbulencije u Boeingu 787

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od početka godine United Airlines je imao nekoliko ozbiljnijih incidenata zbog čega je Federalna uprava za civilno vazduhoplovstvo pojačala nadzor nad avio-kompanijom

  • 0
United Airlines Boeing 787 Foto: Shutterstock

Nekoliko putnika na letu United Airlines zadobilo je povrede nakon jakih turbulencija. Boeing 787 Dramliner preusmeren je na alternativni aerodrom gde su povređene putnike dočekale medecinske ekipe koje su ih prevezle u bolnicu.

Jaki vetrovi prouzrokovali su snažne turbulencije na letu UA85 između Tel Aviva (TLV) i Njuarka (EWR) u petak 29. marta. Usled čini se iznenadnih potresa u kabini letelice, nekoliko putnika zadobilo je povrede.

United Airlines Boeing 787 Foto: Shutterstock

Posada Boeinga 787-10 (N14016) odlučila je da preusmeri avion na alterntivni aerodrom kako bi povređeni dobili preko potrebnu medicinsku negu. Umesto u Njuark (EWR), Dreamliner je bezbedno prizemljen na znatno manji aerodrom Stjuart (SWF) u savezenoj državi Njujork.

Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 pokazuju da je avion pre preusmeravanja preleteo iznad aerodroma Njuark nakon što se okrenuo i zaputio ka Stjuartu.

United Airlines 85 Foto: FlightRadar24

Sedam od ukupno 312 putnika sa leta UA85 prevezeo je u bolnicu zbog lakših povreda koje su zadobili, piše Daily Mail. Još 15 osoba zbrinuto je na licu mesta, saopštila je hitna medicinska služba grada Nju Vindsor. Putnici u avionu su se navodno žalili na mučninu, a neki su rekli da su imali bolove u grudima zbog turbulencije.

Potresi su se navodno dogodili u završnoj fazi leta, odnosno tokom prilaza aerodromu.

N14016 je ostao na aerodromu Stjuart još tri i po sata pre nego što je konačno poleteo za Njuark, pokazuju podaci FlightRadar24. Avion u subotu nije leteo dok je već u nedelju 31. marta vraćen u redovan saobraćaj i to na domaćem letu Njuark - Los Anđeles (LAX).

Od početka godine United Airlines je imao nekoliko ozbiljnijih incidenata sa svojim avionima zbog čega je Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) pojačala nadzor nad avio-kompanijom.

(Aero.rs)

Video: Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>