• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija do Majamija: Sa Floride stiže potvrda o direktnim letovima iz Beograda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Procenjuje se da oko 50.000 Amerikanaca srpskog porekla živi u Floridi, a očekuje se da će nova linija privući i transferne putnike, posebno iz Izraela i drugih zemalja Balkana

  • 1
A330 Salinger Igor

Iz okruga Miamija-Dade na Floridi, SAD, stiže potvrda planova za direktne letove između Beograda (BEG) i Majamija (MIA) koje bi trebalo da obavlja Air Serbia (JU).

Odeljenje za avijaciju u okrugu Majami Dejd (Miami Dade Aviation Department) potvrdilo je da srpska nacionalna avio-kompanija namerava započne direktne letove između Beograda i najvećeg grada u Floridi

Direktor marketinga i razvoja usluga u avio-saobraćaju u ovom okrugu, Emir Pineda, nedavno je rekao za Miami Today da su u stalnom kontaktu sa avio-prevoznicima, uključujući i Air Serbia, i da se nadaju uspostavljanju ove rute već početkom sledeće godine, prenosi Ex-Yu Aviation.

U februaru, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, izjavio je da će Majami postati sledeća destinacija avio-kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Majami je sledeći na redu u SAD-u. Razgovori o novoj liniji za Majami vođeni su barem od prošle godine. Air Serbia je dosta daleko u pregovorima. Mislim da će se to desiti ove godine", rekao je  Đurić. Ambasador je ranije napomenuo da bi prodaja karata za novu liniju mogla početi do kraja godine.

Sa svoje strane, Air Serbia je napomenula 2023. godine da će treća destinacija u Severnoj Americi biti dodata 2025. godine, sa opcijama Majami ili Toronto, dok će 2024. godina videti proširenje mreže ka Kini.

Odlazeći ambasador Srbije u SAD za koga se očekuje da preuzme novu visoku funkciju u vladi, dodao je tada i da bi "Air Serbia počela sa dva do tri leta nedeljno, a zatim se nadamo da će se povećati".

A330 Salinger Igor
Procenjuje se da oko 50.000 Amerikanaca srpskog porekla živi u Floridi, a očekuje se da će nova linija privući i transferne putnike, posebno iz Izraela i drugih zemalja Balkana. Planira se otvaranje novog konzulata Srbije u Majamiju kasnije ove godine radi pružanja diplomatske i trgovinske podrške.

Podaci pokazuju da je interesovanje za ovu liniju već veliko, sa oko 12.000 putnika koji su leteli direktno između Beograda i Majamija samo prošle godine, navodi Ex-Yu Aviation.

Očekuje se da će ovaj broj biti još veći ako se uzmu u obzir potencijalni putnici iz drugih zemalja regiona, kao i indirektni putnici iz Moskve i drugih destinacija

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angie

    9. april 2024. | 12:53

    Ovo je odlična vest, kumovi su mi na Floridi. Koliko su se mučili sa presedanjima. Sad će svima biti lakše. Kad slete pravac unirent za auto i za čas su kod kuće.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>