• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro uveo drugu liniju ka Turskoj: Posle Istanbula tri puta nedeljno i za Izmir

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crnogorski avio-prevoznik leti ponedeljkom, petkom i nedeljom između dva popularna letovališta: Tivta i Izmira. Prošle godine iz Turske došlo 95.000 putnika

  • 0

Crnogorska avio-kompanija Air Montenegro uspostavila je saobraćaj na liniji Tivat (TIV)  - Izmir (ADB). Dva popularna letovališta biće povezani direktom linijom ponedeljkom, petkom i nedeljom.

Ovo je jedan od letova koji može da "zavara" putnika zbog različitih vremenskih zona između Crne Gore i Turske: sa piste u Tivtu avion na letu 4O410 poleće u 07:00 a u Izmir stiže u 9:30 po lokalnom vremenu.

Iz turskog letovališta poleće se istog dana u pravcu Crne Gore letom 4O411 u 10:10 po lokalnom vremenu, a sletanje na pistu u Boki Kotorskoj je po redu letenja u 10:40.

Otvaranje linije Izmir-Tivat Aerodromi Crne Gore
Prvi let između dva grada obavljen je 5. aprila ove godine, a za goste iz Izmira upriličen je standardni svečani doček uz vodeni luk na pisti u Tivtu.

Let je obavljem avionom Embraer E190 (UR-EMA), koji je ove sezone iznajmljen od ukrajinske avio-kompanije Windrose, o čemu je Aero.rs pisao.

Dočeku prvog aviona iz Izmira prisustvovali su i predstavnici Aerodroma Crne Gore. Direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Prašćević saopštio je da je svaka dobra vest za nacionalnog avio-prevoznika, Air Montenegro, odlična vest i za Aerodrome Crne Gore.

“Tokom ovoga leta, uz Izmir, naravno, Beograd i Istanbul, Air Montenegro je najavio i operacije za Baku, Brno, Ljubljanu, Prag, Rigu i Talin. Aerodrom Tivat nastaviće da bude pouzdan partner kolegama iz nacionalne avio-kompanije”, kaže Praščević i dodaje da će Aerodrom Tivat u sezoni biti povezan sa oko 40 destinacija.

Ovo je druga linija kompanije Air Montenegro ka Turskoj: avioni ovog prevoznika lete i u Istanbul.

Tokom 2023. iz Turske je u Crnu Goru doputovalo 95.000 putnika, što je uvećanje od 117% u odnosu na 2022. godinu, kažu u crnogorskom državnom operateru Aerodromi Crne Gore.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A320

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>