• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta Airlines: Očekivan profit iznad očekivanja uprkos inflaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta je ponovila svoje godišnje predviđanje rasta zarade od šest do sedam dolara po akciji, kao i dostupnih tri do četiri milijarde dolara za slobodne novčane tokove

  • 0
A330 delta Salinger Igor

Američka avio-kompanija Delta Airlines objavila je da je u prvom kvartalu ostvarila profit i prognozira dalji porast zarade, uprkos konstantnoj inflaciji.

Delta predviđa da će u drugom kvartalu zaraditi od 2,20 do 2,50 dolara po akciji, dok analitičari u tom pogledu očekuju po akciji u proseku između 2,23 dolara, preneo je CNBC.

Medij navodi da postoje procene kako bi prihod u tekućem periodu mogao porasti i za čak sedam odsto.

Delta je ponovila svoje godišnje predviđanje rasta zarade od šest do sedam dolara po akciji, kao i dostupnih tri do četiri milijarde dolara za slobodne novčane tokove.

Generalni direktor te američke avio-kompanije Ed Bastijan istakao je da kompanija dobija sve više rezervacija i za odmor i za poslovna putovanja, kako se približava vrhunac sezone putovanja.

Broj poslovnih putovanja uvećan je u poslednjem tromesečju, a velika potražnja za njima biće verovatno nastavljena, uz očekivanje da bi rast njihove prodaje mogao ići i do 14 odsto, napominju iz Delte.

S druge strane, avio-kompanija je usporila intezitet zapošljavanja, kao i drugi prevoznici, i više se fokusira na efikasnost, navodi CNBC.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>