• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Daj šta daš: Air Montenegro traži avione u zakup, može ATR, CRJ, F100, E190/E195, A319, A320, Boeing 737

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro uputio novi javni poziv za kratkoročni zakup jednog aviona, odluka o dugoročnom zakupu dve letelice odložena do kraja maja

  • 0
E190 Air Montenegro Salinger Igor

Sve veća potražnja i sve manja ponuda aviona koji lete pod zakupom odražava se i na poslovanje kompanija u regionu.

Crnogorski avio-prevoznik Air Montenegro (4O) ponovo je uputio javni poziv za takozvani wet lease jednog aviona za period od 1. juna do 30. septembra, dok je odluka o dugoročnom dry lease zakupu dva vazduhoplova odložena za 6. maj.

Kompanija sa sedištem u Podgorici traži bilo koji od sledećih tipova aviona: ATR72, CRJ900, Fokker F100, Embraer E190/E195, Airbus A319, A320 ili Boeing 737. Rok za podnošenje ponuda je 25. april uveče, javlja Ex-Yu Aviation.

Air Montenegro već ima wet lease ugovor za avion A320 sa kompanijom Trade Air (C3), dok je sa Windrose Airlinesom (7W) potpisan wet-lease ugovor o iznajmljivanju Embraera E195. Wet lease je model zakupa aviona u kom avion, posadu, održavanje letelice i osiguranje obezbeđuje kompanija koja daje vazduhoplov u zakup.

Pregovarački tim Air Montenegro saopštio je nedavno da je do 6. maja produžen rok za donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za dugoročni zakup dva aviona u dry lease aranžmanu. Kao razlog za tu odluku navedeno je "sprovođenje druge faze pregovaračkog postupka i kompleksnosti izbora najpovoljnijeg ponuđača za predmetnu nabavku".

U dry lease modelu avio-prevoznik iznajmljuje od lizing kompanije samo vazduhoplov, dok troškove posade, održavanja i osiguranja letelice snosi prevoznik (u ovom slučaju Air Montenegro).

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>