• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baksuznih 13 minuta: Learjet po sletanju proklizao s piste, završio u njivi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri putnika i jedan od dva člana posade prilikom sletanja zadobili lakše povrede sanirane na licu mesta

  • 0

Brazilski biznis avion u vlasništvu jedne privatne farmaceutske kompanije poleteo je sa aerodroma Chapecó (XAP) ka aerodromu Erechim (ERM), udaljenom samo petnaestak minuta leta i prilikom sletanja - skliznuo sa piste.

Luksuzni Learjet 75, farmaceutrske kompanije CIMED, registrovan pod oznakom PP-DYB, poleteo je sa delom menadžmenta prema odredištu po oblačnom vremenu u 13:35. Avion je u vazduhu proveo samo 13 minuta i stigao je do aerodroma.

Međutim, umesto da sletanje prođe bez problema, avion je završio van piste na aerodromu Comandante Kraermer u Erečimu.

Srećom, svi putnici su bezbedno evakuisani, a CIMED, kompanija u čijem vlasništvu se nalazi ova luksuzna letelica, izdala je saopštenje da su "svi putnici dobro i da je njihova bezbednost prioritet za kompaniju".

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje trenutak kada avion "napušta" pistu dolaznog aerodroma, javlja portal Aeroflap.

Predsednik kompanije Žoao Adibe Markes saopštio je da će istragu sprovoditi regionalna služba za ispitivanje i prevenciju avionskih nesreća (5º Serviço Regional de Investigação e Prevenção de Acidentes Aeronáuticos - Seripa V).

On je pri tom naglasio da se nada da će istraga biti zaključena u najkraćem mogućem roku.

U nesreći koja se završila teškim oštećenjem poslovnog vazduhoplova, jedan od dva člana posade i tri putnika zadobili su lakše povrede koje su sanirane na licu mesta.

Pripadnici Seripa V u ovom trenutku nisu bili voljni da daju medijima više detalja o nesreći koja se desilo severno od Rio Grande do Sula:

"U inicijalnoj fazi istrage naša služba koristi specifične tehnike, koje sprovodi kvalifikovano i akreditovano osoblje koje vrši prikupljanje i proveru podataka, sakuplja razne elemente, početnu proveru oštećenja na avionu i prikupljanje ostalih neophodnih informacija za istragu", saopštila je ova služba, prenosi G1Globo.

(Aero.rs)

Video: Sila 450 iznad Ćuprije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>