• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Humanitarno prevlačenje Boeinga 757: Radnici Delte prikupili više od milion dolara za obolele od raka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među učesnicima ovogodišnje, 13. po redu humanitarne akcije bio je i bivša zvezda američkog fudbala Tom Brejdi

  • 0
Boeing 757 200 Delta Foto: Shutterstock

Radnici avio-kompanije Delta Air Lines svake godine učestvuju u jedinstvenom događaju: Zajedničkim snagama "golim rukama" prevlače avion po pisti. Ovaj put su to radili sa Boeingom 757 - u dobrotvorne svrhe. 

Ova američka avio-kompanija je u petak 26. aprila organizovala humanitarnu akciju na aerodromu u Atlanti (ATL) kako bi se prikupio novac za Američko društvo obolelih od raka (American Cancer Society).

Umesto "klasičnog" skupljanja novčanih priloga od donora, Delta Air Lines i American Cancer Society su organizovali zabavni događaj za sve one koji žele da pomognu pacijentima obolelim od kancera.

Ukupno 150 timova od po 25 članova takmičilo se u prevlačenju Boeinga 757 na manevarskim površinama na aerodromu Hartsfil Džekson. Takmičari su uz pomoć užeta i sirove snage svojih mišića pokušavali da pomere desetine tona težak avion što je brže moguće na razdaljini od 25 stopa (7,62 metra), piše FOX 5 Atlanta.

Ovo je 13. put da Delta Air Lines organizuje manifestaciju prevlačenja aviona. Zahvaljujući dobrotvornim prilozima učesnika, prikupljeno je preko milion dolara za Američko društvo obolelih od raka.

Među učesnicima ovogodišnje humanitarne akcije bio je i bivša zvezda američkog fudbala Tom Brejdi sa kojim je Delta prošle godine dogovorila partnerstvo, prenosi 11 alive.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>