• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusija: Avion pregazio radnika zemaljskog opsluživanja na aerodromu Koltsovo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema izveštaju više medija, radnik je hitno operisan u bolnici u Jekaterinburgu, gde mu je amputirana noga

  • 0
Ural Airlines Airbus , ss Shutterstock

Radnik zemaljskog opsluživanja na aerodromu Koltsovo (SVX) u ruskom gradu Jekaterinburgu teško je povređen u nedelju, 19. maja, kada je preko njega prešao 77 tona težak avion, piše New York Post.

Prema izveštaju ovog američkog dnevnog lista, “radnik star 32 godine po imenu Rail pretrpeo je povrede opasne po život”.Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, nesrećnog radnika oborio je prednji stajni trap Airbusa A320 kada je pilot pre vremena pokrenuo avion na tarmaku.

Avion pripada kompaniji Ural Airlines (U6), koja je potvrdila incident:

“Aerodromska hitna pomoć je odmah pružila pomoć radniku i odvezla ga u bolnicu. Okolnosti pod kojima je došlo do ovog nesrećnog slučaja se utvrđuju”, saopštila je kompanija.

Prema izvorima na koje se poziva New York Post, radniku je hitno amputirana noga, a on se nalazi u “teškom stanju i još nije došao svesti”.

Ural Airlines Michal Maňák / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Airbus A320 kojim je pilot oborio nesrećnog radnika nosi registarsku oznaku RA-73832 na letu U62985. Vazduhoplov se zbog istrage koju su pokrenule ruske vazduhoplovne vlasti, zadržao na polaznom aerodromu, da bi poleteo sa više od tri sata zakašnjenja ka Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, javlja portal Flight Global.

"Kada je počeo da se kreće, avion je prednjim stajnim trapom udario u nogu tehničara koji je završio ispod aviona", rečeno je u kancelariji Tužilaštva u Sverdlovsku, dodaje Flight Global.

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>