• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčki Aegean širi mrežu po Balkanu: Otvorena linija Sarajevo-Atina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aegean je član Star Alliance tako da pored turista sigurno računa i na putnike koje preko Atine nastavljaju dalje putovanje

  • 0
Otvaranje linije Sarajevo - Atina Aegean Međunarodni aerodrom Sarajevo

Grčki nacionalni avio-prevoznik Aergean, uspostavio je direktne letove između Atine i Sarajeva.

Prvi Aergean (A3) let iz Atine (ATH) sleteo je u subotu u 21:30 h po lokalnom vremenu na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo (SJJ). Avion i prve putnike dočekali su predstavnici Aerodroma Sarajevo u društvu ambasadorke Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Joanom Efthomiadu

Sarajevo je dobrodošlicu putnicima iz Atine poželelo uz simbolične poklone koji su im uručeni prilikom izlaska iz aviona.

Otvaranje linije Sarajevo - Atina Aegean Međunarodni aerodrom Sarajevo

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, očigledno je zadovoljan još jednom kompanijom koja sleće na aerodrom koji je i danas poznat pod nazivom Butmir: "Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koje nudi Aergean. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspevamo promovisati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke."

Aegean je član Star Alliance tako da pored turista sigurno računa i na putnike koje preko Atine nastavljaju dalje putovanje. To je istakao i Pepi Stamati, zamenik CCO za mrežu i prihode grčkog avio-prevoznika: "Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja"

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom.

Video: Trade Air nabavio novi Airbus A320

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>