• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nisko-tarifna kompanija flyDubai proslavila jubilej: Specijalno bojenje aviona za 15. rođendan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion koji je dobio novo ruho sa slikama znamenitosti i destinacija ka kojima flyduai leti je Boeing 737 MAX 8 sa registracijom A6-FPC

  • 1
flyDubai 15 god Foto: flydubai.com

Nisko-tarifna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - flyDubai (FZ) obeležila je 15 godina od svog prvog leta i tim povodom predstavila specijalnu šemu bojenja na jednom od svojih aviona Boeing 737.

Inauguralni let iz Dubaija za Bejrut avionom ove kompanije obavljen je 1. juna 2009. godine. Petnaest godina kasnije, ima je kreirao mrežu od 125 destinacija u 58 zemalja ka kojima leti flotom od 87 aviona.

Kompanija je do danas prevezla više od 100 miliona putnika, a sada leti širom Afrike, Centralne Azije, Kavkaza, Centralne i Jugoistočne Evrope, Zalivskih država, Bliskog istoka, Indijskog potkontinenta i Jugoistočne Azije.

Avion koji je dobio novo ruho posvećeno petnaestoj godišnjici kompanije je Boeing 737 MAX 8 sa registracijom A6-FPC: reč je o avionu koji je prvi put poleteo u maju 2022. godine, a iz fabrije je izašao sa serijskim brojem 61028. Uz standardnu šemu bojenja sa obe strane trupa, tu su i slike znamenitosti i destinacija ka kojima leti ova kompanija, navodi portal Aerotime.

Uz MEB3 avio-kompanije (Emirates, Etihad, Qatar), flydubai je jedan od ključnih igrača u regionu kada se govori o komercijalnim letovima.

"Uveren sam u dalji rast i uspeh avio-kompanije u skladu s naporima Vlade Dubaija da dodatno unapredi poziciju vodećeg čvorišta globalnog vazdušnog saobraćaja", rekao je povodom 15. godišnjice postojanja šeik Ahmed bin Saed Al Maktum, predsednik flydubaija i Emiratesa, sestrinske avio-kompanije.

Avio-kompanija poseduje unificiranu flotom od 87 aviona Boeing 737, koja se sastoji od 29 Next-Generation Boeing 737-800, 55 vazduhoplova Boeing 737 MAX 8 i 3 Boeing 737 MAX 9 aviona.

Pored toga, kompanija je naručila 30 787-9 Dreamliner aviona na Dubai Airshow-u u novembru 2023. godine, o čemu je Aero.rs pisao.

flyDubai Salinger Igor

Isporuke ovih aviona bi trebalo da počnu 2026. godine, a kompanija će ih koristiti za let ka destinacijama poput Londona i Bangkoka, a možda i ka Australiji.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angie

    6. jun 2024. | 12:26

    Nadamo se da će i ka Dubaiju biti više charter letova za grupe ove sezone.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>