• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi avioni istog tipa imaće jednak broj sedišta, neće biti razlike za putnike: Air Serbia unificira kabine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Air Serbia razmatra i davanje imena floti ATR-72 aviona, i to po geografskim znamenitostima Srbije.

  • 1
Air Serbia A320 Salinger Igor

Air Serbia (JU) potvrdila je za Aero.rs da je započela sa procesom unifikacije putničkih kabina, odnosno da će u budućnosti svaki tip aviona: ATR72-600, Airbus A319, A320 i A330 imati jednak broj sedišta.

Najmanji ATR-72 imaće po 72 sedišta (sada neki imaju 70, neki 72), A319 imaće po 144 dok će A320 moći da primi najviše 180 putnuika.

"Prvi korak je rekonfiguracija za navedeni broj sa postojećim tipom sedišta, a mi istražujemo koje su opcije dostupne za naknadnu ugradnju novih sedišta (isti broj), objedinjeno u svim tipovima aviona sa modernim, ergonomičnijim i lakšim sedištima", navode u Air Serbia

Iz srpske nacionalne avio-kopanije nam je potvrđeno da je zamenjena putnička kabina na A320 registarske oznake oznake YU-APO koji je među redovnijim putnicima bio poznat po konfornijoj biznis klasi, odnosno konfiguraciji sa po četiri sedišta u dva reda, za razliku od uobičajenih šest. Ova sedišta su su nasleđena od predhodnog korisnika i avion je imao ukupno 164. sedišta pre rekonfiguracije.

Javno dostupni podaci sa servisa za praćenje letova Flightradar24 pokazuju da je avion bio na zemlji - ispostaviće se na radovima u JAT Tehnici - između 27. maja i 8. juna, kada je obavio let JU662 između Beograda i Podgorice.

Ovaj A320 (kao i YU-APS) jedan je od novijih aviona u floti i razlikuje se i po šarkletima, odnosno aerodrinamičkim nastavcima na krajevima krila

air serbia Salinger Igor

Portal Ex-Yu Aviation preneo je informaciju da Air Serbia razmatra davanje imena floti ATR-72 aviona, i to po geografskim znamenitostima Srbije.

"S obzirom na to da ćemo uskoro za sada zaokružiti našu regionalnu flotu na 10 letelica, u bliskoj budućnosti ćemo razmotriti tu ideju", kažu u Air Serbia.

Air Serbia Air Serbia

Podsetimo, neki od Airbus A319/320 aviona nacionalnog prevozioca nose imena kako nazvano "živih legendi": prvi avion nazvan je Novak Đoković, po proslavljenom teniseru; A319 YU-APA dobio je ime Miki Manojlović po poznatom glumcu, A319 YU-APD nosi ime Goran Bregović, YU-APF zove se Dejan Stanković, dok je prvi "produzeni" Airbus A320 nazvan Vlade Divac po svetski poznatom košarkašu. Dugolinjski Airbus A330 nose imena Nikola Tesla i Mihajlo Pupin

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Federer

    13. jun 2024. | 16:20

    Hvala Bogu za geografske pojmove samo bi posavetovao sve avione prekrstiti izuzev A330 Tesla i Pupin

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>