• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđeno: Air Serbia otvara liniju za Guangžou, evo kada je planiran prvi let

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku su i pregovori sa glavnim kineskim prevoznicima o potencijalnoj saradnji, kako bi se putnicima omogućila povezanost sa drugim gradovima u Kini, Dalekom istoku, Jugoistočnoj Aziji i Australiji

  • 0
Air Serbia A330 Salinger Igor

Srpski nacionalni avio-prevoznik pustio je u prodaju karte za letove ka novoj destinaciji u Kini.

Air Serbia (JU) je planirala letove između Beograda (BEG) i Guangžoua (CAN) od 30. septembra koji će biti obavljani dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, sa avionom Airbus A330-200.

"Kada smo 9. decembra 2022. godine uspostavili direktne letove između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, nakon pauze duže od dve decenije, ponovo smo otvorili vrata Azije za putnike iz šireg balkanskog regiona", rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia, navodi Ex-Yu Aviation.

"Nedavno potpisana 'Izjava o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice između Srbije i Kine', pružila je dodatni podsticaj za pokretanje direktnih letova ka drugoj destinaciji u Kini", dodao je između ostalog Marek.

On je naglasio i da avio-kompanija pregovara sa velikim kineskim prevoznicima o potencijalnoj saradnji, kako bi omogućila svojim putnicima povezanost sa drugim gradovima u Kini, Dalekom istoku i Jugoistočnoj Aziji, kao i Australiji.

Er Srbija avion Airbus A330 Salinger Igor

Saobraćaj iz Beograda odvijaće se letom JU988. Avion će sa piste aerodroma Nikola Tesla poletati u 50 minuta posle ponoći, a u Guangžou će, prema redu letenja, stizati u 17.10.  Broj leta na povratnoj relaciji je JU989.

Airbus A330-200 će polaziti iz Guangžoua u 22.10 po lokalnom vremenu, a sletati u Beograd narednog dana u 04.30.

Očekuje se da Air Serbia kasnije ove godine, verovatno u novembru pokrene svoju treću destinaciju u Kini - Šangaj, o čemu je portal Aero.rs već pisao.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>