• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lista sankcija sve duža: Još tri ruske kompanije pod embargom EU

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se nalaze pod emabrgom EU, članice evropskog bloka mogu zamrznuti sredstva ovih kompanija i blokirati finansijske transakcije sa istima

  • 0
Volga Dnepr Foto: Shutterstock

Evropska unija je ažurirala listu preduzeća i lica koje podležu sankcijama usmerenim protiv Ruske Federacije, a na njoj se sada nalaze još tri kompanije iz najveće zemlje sveta.

Na novoj, produženoj listi, od ponedeljka 24. juna nalaze se Ural Airlines, Volga-Dnepr i kompanija Novaport. Razlog za uvođenje embarga protiv ovih preduzeća jeste njihovo navodno angažovanje u ruskoj invaziji na Ukrajinu, preneo je Aero Time.

Evropska unija je sankcionisala i nekoliko većih akcionara Volga-Dnepr. Ovoj avio-kompaniji, specijalizovanoj za prevoz robe, stavlja se na teret da je pružala usluge transporta ruskoj vladi i domaćem vojno-industrijskom kompleksu.

Volga Dnepr Foto: Shutterstock

Pod embargom su Novaport Holding i Ural Airlines.

Glavna delatnost Novaporta jeste upravljanje aerodromima i u svojoj mreži ima 23 vazdušna čvorišta uključujući i ono u Simferopolu (SIP) na Krimu. Neki od aerodroma u portfoliju ove kompanije su mešoviti  (civilno-vojni), a Novaport je navodno opsluživao letelice iz flote ruskih oružanih snaga zbog čega je od sada na listi sankcija.

Kako se nalaze pod emabrgom EU, članice evropskog bloka mogu zamrznuti sredstva ovih kompanija i blokirati finansijske transakcije sa istima.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>