• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turkish Airlines proširuje svoju flotu: Potpisan ugovor za nove avione Airbus A321neo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija iz Istanbula već koristi desetine uskotrupnih Airbusa, kako iz serije CEO tako i iz nove NEO porodice

  • 0
Turkish Airlines Airbus A321neo Foto: Shutterstock

Turski nacionalni avio-prevoznik Turkish Airlines je potpisao ugovor o najmu novih aviona Airbus A321neo. Letelice koje će biti nabavljene od lizing kuće AerCap i trebalo bi da ubrzaju proces proširenja uskotrupne flote.

Turkish i AerCap su u utorak 9. juna potpisali ugovor o dugoročnom najmu deset novih aviona Airbus A321neo. Predsednik Upravnog odbora Turkish Airlinea Ahmet Bolat izjavio je da je nabavka ovih aviona deo strategije modernizacije flote koji će biti korišćeni za otvaranje novih i povećanje broja frekvencija na postojećim linijama.

Avio-kompanija iz Istanbula već koristi desetine uskotrupnih Airbusa, kako iz serije CEO tako i iz nove NEO porodice. Prema podacima Planespotters, Turkish Airlines trenutno u floti ima 44 Airbusa A321neo i 65 A321ceo pored kojih koristi i dvanaest A320 kao i šest aviona A319.

Turkish Airlines Airbus A321neo Foto: Shutterstock

Poput mnogih drugih prevoznika širom sveta, Turkish Airlines takođe ima velike probleme sa letelicama koje koriste Pratt & Whitney GTF motore. Vanredne inspekcije i popravke agregata primorale su Turkish Airlines da prizemlji veliki broj aviona zbog čega je privremeno smanjio jedan broj letova na postojećim linijama.

Među aerodromima koji su pogođeni smanjenjima Turkish Airlines nalaze se i oni na prostoru bivše Jugoslavije o čemu je Aero.rs ranije pisao.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>