• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na letu Delta Airlinesa za Amsterdam više od 20 putnika se otrovalo pokvarenom piletinom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avion preusmeren na aerodrom JFK, gde je hitna pomoć zbrinula više od 20 putnika, 70 se žalilo na simptome trovanja, ali niko nije zadržan na lečenju

  • 0
avioni, avio kompanija, Delta Airlines Results Tanjug/AP

Više od 20 osoba koje su letele iz Detroita za Amsterdam avionom kompanije Delta Air Lines otrovalo se, zbog čega je kapetan aviona doneo odluku da preusmeri avion ka aerodromu JFK u Njujorku.

Da je do trovanja među putnicima u ekonomskoj klasi na letu DL136 zaista došlo prošle nedelje potvrdili su i zvaničnici kompanije:

"Naš tim za kontrolu kvaliteta i bezbednosti hrane odmah je stupio u vezu sa dobavljačima kako bi se ovaj slučaj izolovao, a istragom ustanovilo do kakvog propusta je došlo", saopštili su medijima.

Delta Air Lines, Tajik, AS, Iberia Avion kompanije "Delta Air Lines" / Foto: Shutterstock

Let je preusmeren ka aerodromu JFK, putnicima koji su imali probleme pružena je pomoć, a za sve je obezbeđen hotelski smeštaj i karta ka Amsterdamu drugim letom o trošku kompanije, navodi CBS News.

Zvaničnici kažu da je deo glavnog obroka u ekonomskoj klasi, koji je uključivao piletinu, bio pokvaren, a medicinske ekipe su pružile pomoć pogođenim putnicima kada su sleteli u Njujork oko 4 ujutru.

Boeing767 Foto: Shutterstock/Lukas Wunderlich

Na letu je bilo 277 putnika, ali Delta nije objavila tačan broj putnika koji su jeli pokvarenu hranu. Izvor upoznat sa situacijom rekao je za CBS New York da se oko 70 putnika žalilo na simptome trovanja nakon konzumiranja obroka.

Na nekim od obroka primećena je crna buđ. Jedan putnik je rekao da je neko od drugih putnika rekao da je jeo piletinu, ali je nije dovršio jer je bila veoma kisela.

avioni, avio kompanija, Delta Air Taxis Foto: Tanjug/AP

Portparol Delta-e rekao je za CBS News da je avio-kompanija "proaktivno prilagodila" svoju "uslugu obroka u avionu na brojnim međunarodnim letovima" u prošlu sredu, te da je putnicima ekonomske klase na oko 75 međunarodnih letova nakon slučaja sa pokvarenom piletinom - ponuđena testenina.

Inače, do ovog incidenta došlo je samo dan nakon što je Deltin avion iz Minhena za Detroit preusmeren za London, zbog toga što se šest članova posade osećalo loše tokom leta "zbog neprijatnog mirisa", koji nije uticao ni na jednog od 229 putnika.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>