• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u Pešavaru: Zapalio se stajni trap na avionu kompanije Saudija, putnici evakuisani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-prevoznik je potvrdio incident, navodeći da sedam godina star Airbus trenutno prolazi kroz sveobuhvatne inspekcije i naknadne testove kako bi se osigurala njegova bezbednost

  • 0
Saudia A330-343 Foto: Shutterstock/EvrenKalinbacak

Putnici kompanije Saudia na letu SV792 Rijad - Pešavar morali su da se evakuišu iz Airbusa A330-343 nakon što su se točkovi na levom stajnom trapu zapalili na Međunarodnom aerodromu Bača Kan u Pešavaru (PEW).

Incident se dogodio 11. jula 2024. godine kada je avion koji je poleteo sa  sa Međunarodnog aerodroma Kralj Halid (RUH) u Rijadu sleteo na aerodrom u Pakistanu.

Izveštaji sugerišu da je požar izbio na točkovima stajnog trapa aviona A330-343, registrovanog pod oznakom HZ-AQ28, prilikom sletanja, navodi Aerotime.

Tobogani za hitnu evakuaciju su aktivirani i svih 276 putnika i 21 član posade su brzo napustili vazduhoplov. Video snimak trenutka evakuacije putnika i posade zabeležen je i podeljen na raznim društvenim mrežama.

Kompanija Saudia je u saopštenju potvrdila incident, navodeći da sedam godina star Airbus trenutno "prolazi kroz sveobuhvatne inspekcije i naknadne testove kako bi se osigurala njegova bezbednost".

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>