• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta Air Lines u gubicima zbog Olimpijskih igara: Očekuje se manje putnika na letovima ka Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Delte smatra da se situacija može popraviti nakon OI, navodeći da će potražnja za letovima od i do Pariza najverovatnije biti veća onoga trenutka kada se sportisti i navijači vrate svojim kućama

  • 0

Američka avio-kompanija Delta Air Lines očekuje velike gubitke zbog Olimpijskih igara (OI) u Parizu, suprotno prvobitnim očekivanjima kada je u pitanju najveći međunarodni sportski događaj.

U intervjuu za CNBC, generalni direktor Delta Air Lines Ed Bastian izjavio je da ljudi masovno izbegavaju putovanja u Pariz tokom trajanja Olimpijskih igara.

Avio-kompanija je takođe primetila trend pada putničke potražnje na letovima iz Pariza, što prema rečima prvog čoveka Delta Air Lines može značiti da stanovnici Pariza odlažu godišnje odmore za period nakon OI.

Delta Air Lines Airbus A330neo Team USA Foto: news.delta.com

Značajno manji broj putnika na letovima za Pariz odraziće se i na finansijske rezultate avio-kompanije. Američki prevoznik predviđa gubitak od 100 miliona dolara u periodu Letnjih olimpijskih igara u Parizu, otkrio je Ed Bastian.

Direktor Delte smatra da se situacija može popraviti nakon OI, navodeći da će potražnja za letovima od i do Pariza najverovatnije biti veća onoga trenutka kada se sportisti i navijači vrate svojim kućama.

Za razliku od drugih američkih avio-kompanija Delta Air Lines je posebno vezana za Pariz. Prevoznik iz Atlante ima joint venture (zajedički poslovni poduhvat) sa Air France-KLM čije je jedno od dva glavna čvorišta upravo aerodrom Šarl de Gol u Parizu.

Delta Air Lines Airbus A350, Avion Foto: Shutterstock

Dva prevoznika imaju ukupno 70% udela na tržištu između SAD i Francuske, preneo je CNBC pozivajući se na podatke konsultantske kuće ICF.

Delta Air Lines je takođe i partner Olimpijskog tima SAD (Team USA), a nedavno je obojila jedan Airbus A350 u specijalnu kolor šemu posvećenu američkim sportistima koji će se nadmetati u Parizu.

(Aero.rs)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>