• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna avio-kompanija na aerodromu Tuzla: Otvara li AJet novu liniju za Istanbul

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaja karata za nove letove uskoro treba da počne, a navodno se radi i na uspostavljanju linije za Antaliju tokom naredne letnje sezone

  • 0

Turska niskotarifna avio-kompanija AJet mogla bi uskoro da uspostavi direktne letove između Istanbula i aerodroma Tuzla.

Nakon što je Pegasus Airlines odlučio da pokrene letove ka Tuzli, još jedan turski prevoznik će prema svemu sudeći početi da opslužuje drugo najprometnije vazdušno čvorište u Bosni i Hercegovini. Prema pisanju portala Klix, menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli i avio-kompanije AJet dogovorili su otvaranje nove linije za Istanbul.

AJet Airbus A321neo Foto: Wikipedia

Prvi let navodno je zakazan za 7. oktobar ali trenutno nije poznato koliko je nedeljnih polazaka planirano na ovoj liniji. Prodaja karata uskoro treba da počne, a Klix piše da se trenutno radi i na uspostavljanju linije za Antaliju tokom naredne letnje sezone.

Još uvek se ne zna sa kojeg će istanbulskog aerodroma AJet leteti za Tuzlu. Ukoliko se planovi za novu liniju realizuju, letovi bi prema svemu sudeći trebali da se obavljaju sa aerodroma Sabiha Gokčen (SAW) imajući u vidu da AJet tamo ima bazu.

Aerodrom Tuzla već neko vreme beleži veoma loše operativne rezultate usled ukidanja 13 linija Wizz Aira i zatvaranja baze mađarskog prevoznika u septembru prošle godine.

Lokalne vlasti su pokušavale da dogovore nove linije ka Tuzli te su grčkoj avio-kompaniji Lumiwings dodeljene subvencije za pokretanje letova na šest novih ruta. Mada je za ovu svrhu bilo odvojeno 1,5 miliona evra, Lumiwings je ukinuo letove iz Tuzle za svega mesec i po dana.

Treći najveći grad u Bosni i Hercegovini trenutno je povezan sa Memingenom (FMM), Bazelom (BSL) i Dortmundom (DTM), a ove letove obavlja Wizz Air. Sa aerodroma takođe sleti i Freebird Airlines koji leti za Antaliju (AYT). Letove za Tuzlu krajem avgusta treba da pokrene i Pegasus Airlines i to na liniji za Istanbul (SAW).

(aERO.RS)

Video: Prince Aviation instalirao Certus sistem u Cessna Citation 525: Kristan Šuser, QCM Design

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>