• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Flydubai pogođen Boeing-ovim kašnjenjem isporuka, smanjuje broj letova, menja planove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija ima značajan broj letova prema zemljama bivše Jugoslavije. Samo ove nedelje avio-kompanija ima 46 planiranih letova iz Dubaija prema tržištima bivše Jugoslavije, sa 7.788 sedišta u oba pravca

  • 0
FlyDubai 15 godina Foto: flydubai.com

Flydubai, koji održava celogodišnje operacije prema Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani, kao i sezonske letove za Dubrovnik i Tivat, objavio je da su njegovi planovi za širenje značajno pogođeni najnovijim Boeingovim kašnjenjem u isporuci aviona.

Avio-kompanija trenutno procenjuje svoje planove za razvoj ruta i potencijalne revizije učestalosti letova širom mreže zbog zastoja u isporukama novih aviona u narednim mesecima, navodi Ex-Yu Aviation.

"Izuzetno smo razočarani što Boeing neće biti u stanju da ispuni svoju obavezu da isporuči više aviona do kraja godine. Boeingove česte promene u rasporedu isporuka su ometale naše strateške planove rasta... Smanjeni kapacitet će na kraju uticati na naše putnike kao i na naše projektovane finansijske performanse", rekao je Gait Al Gait, generalni direktor ovog avio-prevoznika.

FlyDubai 15 godina Foto: flydubai.com

Flydubai održava značajan broj letova prema bivšoj Jugoslaviji. Samo ove nedelje avio-kompanija ima zakazano 46 letova iz Dubaija prema tržištima bivše Jugoslavije, sa 7.788 sedišta u oba pravca.

Prošle godine je prevezla više od 300.000 putnika na svojim operacijama u regionu. U prošlosti, avio-kompanija je takođe letela ka Podgorici i Skoplju, a aerodrom u glavnom  gradu Severne Makedonije pokušava da osigura povratak Flydubai-a.

flyDubai Salinger Igor

Flydubai je trebalo da preuzme još četrnaest Boeing 737 MAX aviona do kraja godine, ali su sve te isporuke sada odložene.

"Avioni isporučeni u prvoj polovini godine su trebali da budu isporučeni prethodnih godina. Flydubai trenutno ima više od 125 Boeing 737 MAX aviona koji su naručeni i koji će biti isporučeni tokom naredne decenije", rekla je avio-kompanija.

flyDubai Salinger Igor

Da bi ublažila kašnjenja u isporuci aviona, zadovoljila porast potražnje za putovanjima i dodala kapacitet, posebno tokom vršnih perioda putovanja, Flydubai je morao da iznajmljuje avione sa posadama, drugih avio-kompanija (ACMI).

Flydubai upravlja flotom koja se sastoji od 88 Boeing 737 aviona, uključujući 29 B737-800, 56 B737 MAX 8 i tri B737 MAX 9 aviona.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>