• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 25. septembra nova veza Beograda i Kine: China Southern Airlines uvodi letove iz Guangžua

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moguća su blaga odstupanja u početku operacija, s obzirom na to da Air Serbia treba da uvede svoju liniju do kraja septembra ka istoj destinaciji

  • 0
Boeing 787 Dreamliner China Southern Airlines Foto: Shutterstock

China Southern Airlines, jedna od tri najveće kineske avio-kompanije, počeće sa operacijama između Guangžoua i Beograda 25. septembra, javlja Ex-Yu Aviation.

Ovo je potvrđeno i na prelimiinarnom rasporedu koji je objavio aerodrom Nikola Tesla. Na osnovu ovog rasporeda, letovi će biti organizovani dva puta nedeljno, sredom i nedeljom.

China Southern Airlines će polaziti iz Guangžoua za Beograd nakon ponoći, sa dolaskom u srpsku prestonicu u 08:00 ujutru. Povratni let će biti u 11:00 ujutru, sa dolaskom u Kinu između 05:00 i 06:00 sledećeg dana.

China Southern Airlines Foto: Shutterstock

Na ovoj ruti avio-kompanija će koristiti svoje Boeing 787 Dreamliner avione. Ovi avioni dolaze u verzijama -8 i -9, sa kapacitetom između 266 i 297 putnika.

Tačan raspored i datum početka letova China Southern Airlines-a za Beograd verovatno će biti blago izmenjeni u zavisnosti od dogovora između ove kompanije i Air Serbia, navodi Ex-Yu Aviation. Srpski nacionalni prevoznik i kineska kompanija žele da usklade svoje operacije između ova dva grada, s obzirom na to da će Air Serbia početi da leti za Guangžou 30. septembra, održavajući ovu liniju ponedeljkom i petkom.

Air Serbia A330 Salinger Igor

Očekuje se da će srpska avio-kompanija uskoro pustiti u prodaju karte za svoju novu rutu za Šangaj, koja bi trebalo da bude pokrenuta pre kraja godine.

China Southern Airlines je jedna od najvećih avio-kompanija na svetu: radi se o šestoj kompaniji na globalnom nivou po dostupnom kapacitetu sedišta, odmah iza American Airlinesa, Delta, Ryanaira, Southwest Airlinesa i Uniteda.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>