• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Qatar Airways kupuje vlasnički udeo u južnoafričkom Airlink

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među prvim konkretnim koracima koje Qatar Airways i Airlink planiraju da preduzmu jeste povezivanje programa lojalnosti dve avio-kompanije

  • 0
Airlink Embraer Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Qatar Airways kupila je vlasnički udeo u južnoafričkom prevozniku Airlink nakon višemesečnih najava o investiciji u afrički vazduhoplovni sektor.

Na svečanoj ceremoniji u Dohi u utorak 20. avgusta, Qatar Airways Group potpisao je ugovor o preuzimanju 25% vlasništva u Airlink - regionalnoj avio-kompaniji iz Južne Afrike. Ulaganje katarske nacionalne avio-kompanije usledilo je nakon višegodišnje saradnje dva prevoznika koja u narednim godinama treba da bude proširena.

"Ovaj posao će omogućiti rast obezbeđivanjem veće efikasnosti, povećanjem naših kapaciteta i širenjem našeg marketinškog dosega. Jačanjem Airlinka i njegovog poslovanja, ova investicija će ojačati sva postojeća partnerstva sa avio-kompanijama koje je Airlink negovao godinama", izjavio je direktor Airlink Rodžer Foster.

Qatar Airways i Airlink imaju široku codeshare saradnju u Africi koja bi po mišljenju stručnjaka mogla da se poveća u narednom periodu. Među prvim konkretnim koracima koje Qatar Airways i Airlink planiraju da preduzmu jeste povezivanje programa lojalnosti dve avio-kompanije.

Airlink trenutno koristi 66 Embraer aviona sa kojima leti iz svoje dve baze u Johanezburgu i Kejptaunu. Avio-kompanija obavlja letove ka južnoafirčkim gradovima ali i destinacijama u okolnim zemljama.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>