• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piloti Air Canada podržali ideju o štrajku: Nezadovoljni platama i uslovima rada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piloti Air Canada žele novi kolektivni ugovor koji bi podrazumevao veća mesečna primanja, bolje penzione beneficije i unapređenje uslova rada

  • 0
Air Canada Airbus A330 Salinger Igor

Piloti Air Canada mogli bi da stupe u štrajk nakon više neuspešnih rundi pregovora sa menadžmentom avio-kompanije. Nezadovoljni platama i uslovima rada, piloti kanadskog nacionalnog prevoznika planiraju da obustave radne aktivnosti ukoliko dogovor ne bude uskoro postignut.

Sindikat ALPA (Air Line Pilots Association) koji, između ostalih, predstavlja i pilote Air Canada saopštio je da bi zaposleni u ovoj avio-kompaniji mogli uskoro da započnu štrajk. ALPA tvrdi da je 98% pilota Air Canada, odnosno nešto više od njih 5.400, podržalo ideju o obustavi rada nakon neuspešnih pregovora sa menadžmentom oko poboljšanja uslova i povećanja plata.

Avion Boing Boeing 787 Dreamliner Air Canada Foto: Shutterstock

Mada će se razgovori sa predstavnicima Air Canada nastaviti, sredinom septembra stvoriće se pravni uslovi za otpočinjanje štrajka, navela je ALPA u saopštenju.

Piloti Air Canada žele novi kolektivni ugovor koji bi podrazumevao veća mesečna primanja, bolje penzione beneficije i unapređenje uslova rada. Sadašnji ugovor sa pilotima postignut je 2014. godine, a razgovori o novom započeli su u junu 2023. godine.

B777 Air Canada Salinger Igor

Pregovori o novom sporazumu između pilota i Air Canada treba da se okončaju danas, preneo je Aviation24.

"Piloti Air Canada žele da izbegnu štrajk i prekid letova koji bi usledio i zato nastavljamo da pregovaramo. Uprava Air Canada ima moć i resurse da izbegne štrajk, prekide letova i nanošenje trajne štete svom brendu", izjavila je prvi oficir Charlene Hudy, predsednica glavnog izvršnog veća Air Canada ALPA.

(Aero.rs)

Video: Pokazan CityAirbus NextGen: Električna letilica za po gradu imaće osam rotora i brzinu do 120 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>