• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aegean Airlines preuzima petinu kompanije Volotea: Zajam od 50 miliona evra za 21% vlasništva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija iz Španije ističe da će investicija i saradnja sa Aegean Airlines poboljšati njenu stratešku poziciju u Evropi, pogotovo nakon preuzimanja ITA Airways od strane Lufthansa Group

  • 0

Grčka avio-kompanija Aegean Airlines planira da preuzme vlasnički udeo u Volotea.

Prevoznik iz Atine obezbediće zajam od 50 miliona evra španskoj avio-kompaniji Volotea, u zamenu za 21% vlasništva. Finansijska sredstva za prevoznika sa Pirinejskog poluostrva treba da budu distribuirana u dve jednake tranše, a prvih 25 miliona evra već je odobreno.

Aegean Airlines će u prvom kvartalu naredne godine dotirati Voloteu sa još 25 miliona evra. Nakon prve tranše, grčka avio-kompanija preuzeće 13% vlasništva dok će posle druge finansijske injekcije udeo Aegean Airlines u Volotea porasti na 21%, navodi se u saopštenju španskog prevoznika.

Osnivači i sadašnji vlasnici Volotea će pod jednakim uslovima investirati u avio-kompaniju, piše Aero Time. Prevoznik treba dobije ukupno 100 miliona evra dodatnih sredstava.

Volotea i Aegean Airlines imaju codeshare saradnju od 2021. godine, a očekuje se proširenje ovog partnerstva, piše u saopštenju. Avio-kompanija iz Španije ističe da će investicija i saradnja sa Aegean Airlines poboljšati njenu stratešku poziciju u Evropi, pogotovo nakon preuzimanja ITA Airways od strane Lufthansa Group.

Aegean Airlines u svojoj floti trenutno ima 64 Airbus letelice iz A320ceo i A320neo porodice aviona. Njena podružnica Olympic Air koristi 15 ATR aviona kao i dva De Havilland Canada DHC-8 Dash 8, pokazuju podaci Planespotters.

Volotea ima nešto skromniju flotu od 20 Airbus A319 i 25 A320.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>