• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Belgium u teškom stanju: Avio-kompanija na ivici bankrota, ima dve nedelje da nađe investitora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godinu dana zaštite od kreditora u sklopu sudske reorganizacije nije bilo dovoljno da se situacija u Air Belgium preokrene. Više nego ikad avio-kompaniji je potrebna nova finansijska injekcija

  • 0
Air Belgium Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Air Belgium nalazi se u izuzetno teškom finansijskom stanju. Prevozniku iz Belgije preti bankrot ukoliko ne nađe investitora koji bi otplatio njegove nagomilane dugove.

Godinu dana zaštite od kreditora u sklopu sudske reorganizacije nije bilo dovoljno da se situacija u Air Belgium preokrene. Više nego ikad avio-kompaniji je potrebna nova finansijska injekcija kojom bi se obezbedio nastavak poslovanja Air Belgium.

Air Belgium Foto: Shutterstock

Sud u gradu Nivele je prošlog utorka odobrio Air Belgium još dve nedelje zaštite nakon što se pojavio potencijalni investitor koji je navodno spreman da uloži novac u avio-kompaniju, preneo je Aero Time pozivajući se na pisanje L'Echo. Avio-kompaniji je hitno potrebno 18 miliona evra kako bi otplatila dugove koji stižu na naplatu.

Informacija da se pojavio potencijalni investitor bila je dovoljna da sud produži zaštitu.

Uprkos tome, stručnjaci veruju da su šanse da Air Belgium izbegne bankrot izuzetno male. Novi ulagač navodno je spreman da investira u avio-kompaniju samo uz dodatnu pomoć valonske vlade koja i sama ima deo vlasništva u Air Belgium.

Takva pomoć malo je verovatna u ovom trenutku imajući u vidu da je vlada i ranije ulagala značajna novčana sredstva u avio-prevoznika, preneo je Airways Magazine.

Air Belgium je zabeležio pad prodaje od 40% i godišnji gubitak od 22 miliona evra nakon što je odustao od redovnih putničkih letova. Prevoznik se od tada fokusirao na prevoz tereta ali se čini da ni to nije bilo dovoljno da otplati višemilionske dugove i stabilizuje svoje poslovanje.

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>