• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lufthansa najavila nove linije iz Berlina: Evo do kojih destinacija će leteti avioni nemačke grupacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanije Lufthansa Grupe - Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Swiss i sama Lufthansa - trenutno obavljaju oko 27% svih letova na berlinskom aerodromu

  • 0

Prevoznici Lufthansa Grupe pokrenuće nekoliko novih linija iz Berlina do kraja 2024. godine

Švajcarska avio-kompanija Swiss će od 28. oktobra početi sa letovima na liniji  Ženeva (GVA) - Berlin (BER). Letovi će se obavljati svakoga dana, navodi se u saopštenju Lufthanse.

Niskotarifni prevoznik Eurowings takođe planira da proširi mrežu destinacija. Nemačka grupacija najavila je novu liniju Eurowings od Berlina za Džedu (JED) u Saudijskoj Arabiji. Avio-kompanija će na ovoj liniji leteti tri puta nedeljno, počevši od 5. novembra.

Od oktobra ove godine Eurowings treba da otvori liniju od Berlina do Dubaija (DXB). Letovi će se obavljati svakodnevno, a karte je već moguće kupiti na sajtu avio-kompanije. Zbog većeg obima saobraćaja, na aerodromu Brandenburg u glavnom gradu Nemačke biće baziran dodatni, sedmi avion iz flote Eurowings, navodi se u saopštenju.

Avio-kompanije Lufthansa Grupe - Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Swiss i sama Lufthansa - trenutno obavljaju oko 27% svih letova na berlinskom aerodromu, odnosno oko 500 polazaka nedeljno.

Dok prevoznici nemačke grupacije povećavaju svoje prisustvo na aerodromu Brandenburg, njihov konkurent Ryanair nedavno je najavio da ukida linije i smanjuje kapacitete u Berlinu. Razlog nezadovoljstva irske avio-kompanije jesu rastući troškovi, a više o tome možete pročitati u posebnoj vesti na Aero.rs.

(Aero.rs)

Video: TAROM Boeing 737-700

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>