• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turkish Airlines nastavlja ekspanziju u Australiji: Krajem godine otvara direktnu liniju Istanbul - Sidnej

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dolaskom turske nacionalne avio-kompanije, Sidnej će biti jedini australijski aerodrom koji opslužuju dva prevoznika sa Starog kontinenta - Turkish Airlines i British Airways

  • 0
Aerodrom Istanbul IST Foto: Shuttertsock

Avio-kompanija Turkish Airlines otvoriće direktnu liniju između svog čvorišta, aerodroma Istanbul, i najvećeg australijskog grada - Sidneja. Pored letova ka Novom Južnom Velsu, turska avio-kompanija nastaviće da obavlja letove i ka Melburnu.

Turkish Airlines će pokrenuti direktne letove od Istanbula do Sidneja krajem ove godine. U saopštenju aerodroma Kingsford Smith od četvrtka 12. septembra navodi se da će Turkish Airlines od 5. decembra započeti letove Istanbul (IST) - Sidnej (SYD) sa međusletanjem u Kuala Lumpuru (KLL).

Turkish Airlines Airbus A350 Foto: Shutterstock

Na ovoj ruti su planirana četiri nedeljna leta avionom Airbus A350-900 koji mogu da prime 329 putnika u dvoklasnoj kabinskoj konfiguraciji. Očekuje se da Turkish Airlines u budućnosti ukine međusletanje u Maleziji i da se letovi između Australije i Turske obavljaju direktno.

Aerodrom Sidnej trenutno ima 38% udela u celokupnom putničkom prometu između Australije i Evrope, navodi se u saopštenju na sajtu ove vazdušne luke. Dolaskom turske nacionalne avio-kompanije, Sidnej će biti jedini australijski aerodrom koji opslužuju dva prevoznika sa Starog kontinenta - Turkish Airlines i British Airways.

Turkish Airlines trenutno obavlja tri nedeljna leta na liniji između Istanbula i Melburna (MEL). Saobraćaj na ovoj ruti takođe se obavlja sa jednim međusletanjem u Singapuru (SIN).

Prevoznik iz Istanbula nedavno je objavio listu destinacija koje planira da opslužuje u budućnosti, a jedna od njih bila je i Sidnej.

(Aero.rs)

Video: Air France Hop Embraer E190

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>