• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Embraer u Beogradu predstavio svoj najsavremeniji avion E195-E2

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je to prilika da se kijučne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg Embraer aviona E2

  • 0
EMBRAER U BEOGRADU PREDSTAVIO SVOJ NAJSAVREMENIJI AVION E195-E2 Foto: EMBRAER

Najnoviji avion kompanije Embraer E195-E2 danas je u Beogradu imao svoj demonstracioni let kome su prisustvovali predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Vlade Republike Srbije, avio-industrije i medija. Bila je to prilika da se kijučne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg Embraer aviona E2. To je najefikasniji i najtiši avion na svetu sa jednim prolazom izmedu sedista, veoma pouzdano i efikasno rešenje za kraće i srednje-duge letove.

Za Air Srbiju, kao najbrže rastuću avio-kompaniju u Evropi, modernizacija i proširenje flote predstavija jedan od strateških ciljeva. Kako bi zadovoljila rastuću potražnju putnika za kratkim i srednje-dugim letovima, srpska nacionalna avio-kompanija kontinuirano ispituje mogućnost daljeg razoja svoje flote i uvođenja dodatih aviona u saobraćaj.

EMBRAER U BEOGRADU PREDSTAVIO SVOJ NAJSAVREMENIJI AVION E195-E2 Foto: EMBRAER

Nedavno je flota Air Srbije proširena sa dva aviona tipa Embraer, koji bi uskoro trebalo da doprinesu još boljoj povezanosti Beograda sa gradovima širom regiona Zapadnog Balkana i Evrope, podstičući ujedno ekonomski rast Republike Srbije, posebno u oblasti turizma. „Mreža Air Srbije stalno raste, a samim tim i naša flota. Tokom narednog perioda u saobraćaj ćemo uvesti dva aviona tipa Embraer E195. Te letelice imaju 118 sedišta i savršeno odgovaraju našim planovima za dalje širenje mreže destinacija.

"Planiramo da u narednom periodu postepeno proširujemo Embraer flotu dodavanjem određenog broja letelica tog tipa. Pre nego što smo se opredelili za E195, usko smo sarađivali sa Embraer timom kako bismo pronašli tip aviona koji nam najviše odgovara. Danas smo u Beogradu imali priliku da se upoznamo i sa najmodernijim Embraer avionom E195-E2 i da od predstavnika te kompanije saznamo sve informacije o tom tipu letelica. Izuzetna nam je čast što nam je Embraer pruzio tu priliku i to baš na našem matičnom aerodromu", rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije.

EMBRAER U BEOGRADU PREDSTAVIO SVOJ NAJSAVREMENIJI AVION E195-E2 Foto: EMBRAER

„Demonstracioni let je odlična prilika da se pokaže operativna efikasnost, niski troškovi održavanja i mogućnost prilagođavanja promenljivim tržišnim uslovima naše porodice aviona E2, što ga čini savršenim za Srbiju", rekao je Fernando Mainardi, potpredsednik prodaje za Evropu kompanije Embraer Commercial Aviation

„Naš avion je 10% laksi i troši 12,5% manje goriva od konkurencije. Putnici će takođe uživati u Embraerovoj konfiguraciji dva plus dva - što znači da nema srednjih sedista, plus veće kante za smeće, ambijentalno osvetljenje i tiša kabina. Uzbudeni smo zbog mogućnosti koje E2 nudi Er Srbiji jer nastavija da raste i jača svoju poziciju u regionu", dodao je Fernando Mainardi.

Za kapetane koji lete na Embraeru tipa E195-E1 koji će se uskoro naći u floti Er Srbije, prelazak na letelicu tipa E2 neće biti posebno zahtevan. lako su to dve generacije aviona, biće potrebno oko dva dana dodate obuke da bi posada prešla na noviji tip aviona, što znači da avio-kompanije neće imati visoke troškove niti će uvodenje novih tipova letelica uticati na operacije.

Aero.rs je prisustvovao prezentaciji Embraera E195-E2 kao i demonstracionom letu iznad Beograda. Uskoro ćete imati priliku i da vidite kako je to sve izgledalo iz vizure našeg kolege.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Lenom Radosavljević, direktorkom za upravljanje investicijama Mind Group

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>