• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

SAS najavljuje povratak poslovne klase na regionalne letove unutar Evrope od 2025. godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslovna klasa će zameniti trenutnu SAS Plus uslugu, koja je do sada nudila povlastice poput besplatnih snekova, WiFi-ja, pristupa salonima i prioriteta na aerodromima

  • 0
SAS Airbus A320 Foto: Shutterstock/Wirestock Creators

Skandinavska aviokompanija SAS planira ponovo da  uvede poslovnu klasu na svojim letovima unutar Evrope od leta 2025. godine, čime će poboljšati ponudu i unaprediti uslugu za putnike na kraćim destinacijama. Ovaj potez dolazi nakon što je većinski udeo u SAS-u preuzela grupa Air France-KLM, koja će integrisati ovu kompaniju u svoju postojeću mrežu i zajednički transatlantski poduhvat sa kompanijama Delta i Virgin Atlantic.

Nova konfiguracija i usluga

Poslovna klasa će zameniti trenutnu SAS Plus uslugu, koja je do sada nudila povlastice poput besplatnih snekova, WiFi-ja, pristupa salonima i prioriteta na aerodromima. Nova poslovna klasa donosi unapređenu ponudu sa boljom hranom i pićem, kao i dodatne pogodnosti poput zasebnog toaleta za putnike u premium delu kabine. Iako će se i dalje koristiti postojeća sedišta, srednje sedište će biti blokirano radi većeg komfora, a prostor između poslovne i ekonomske klase biće odvojen zavesom.

Očekuje se da će nova usluga dodatno uskladiti SAS sa njegovim partnerima iz grupe Air France-KLM, čime će omogućiti veći nivo usluge putnicima, bez obzira na to koju od kompanija SkyTeam saveza odaberu za let.

Širenje mreže letova

SAS je nedavno najavio značajno proširenje svoje mreže ruta za leto 2025, što uključuje nove destinacije kako unutar Evrope, tako i preko Atlantika, sa akcentom na letove prema Severnoj Americi. Pored novih evropskih destinacija, planirana je i nova linija prema Sjedinjenim Američkim Državama, kao i povećanje broja letova ka Kanadi.

Ova strateška ekspanzija rezultat je planova za dublju integraciju SAS-a u Air France-KLM grupu, čime će se poboljšati povezanost i omogućiti putnicima veća fleksibilnost prilikom izbora letova, kako unutar Evrope, tako i na transatlantskim linijama.

Poboljšana saradnja unutar SkyTeam saveza

Prelazak SAS-a iz Star Alliance-a u SkyTeam doneo je mnoge promene za ovu skandinavsku aviokompaniju. Pored proširenja regionalnih linija, SAS je nedavno potpisao sporazum sa Braathens Regional Airways-om, što će omogućiti bolju povezanost unutar Skandinavije i šire. Takođe, SAS i Delta Air Lines su dobili odobrenje za proširenje codeshare partnerstva, čime će poboljšati povezanost na letovima između Evrope i Severne Amerike.

Očekuje se da će, sa završetkom integracije u SkyTeam savez i transatlantski poduhvat sa kompanijama Air France-KLM, Delta i Virgin Atlantic, SAS značajno unaprediti svoju poziciju na globalnom tržištu.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Wolfgang Dillbaum Alexius, direktorom Aviation Parts Service Germany

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>