• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing menja rukovodstvo: Ted Kolbert, šef odbrambenog i svemirskog sektora, napušta kompaniju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolbertova smena dolazi u trenutku kada je Boeing suočen s nizom izazova, uključujući probleme sa 737 MAX programom i gubicima u svemirskom sektoru.

  • 0
Boeing logo Foto: Shutterstock

Boeing je objavio da Ted Kolbert, predsednik odbrambene i svemirske divizije, napušta kompaniju, što je deo šire reorganizacije novog izvršnog direktora, Kelija Ortberga. Ortberg je preuzeo vođstvo u kompaniji prošlog meseca i suočava se sa zadatkom rešavanja ozbiljnih problema s kvalitetom, sigurnošću i reputacijom.

Kolbertova smena dolazi u trenutku kada je Boeing suočen s nizom izazova, uključujući probleme sa 737 MAX programom i gubicima u svemirskom sektoru. Kompanija je nedavno pretrpela značajne gubitke, posebno zbog prekoračenja troškova za projekte poput predsedničkih aviona Air Force One i svemirske kapsule Starliner. Program Starliner, koji je već nekoliko godina pogođen problemima, koštao je kompaniju oko 1,6 milijardi dolara u prekoračenju troškova od 2016. godine.

Steve Parker, trenutni operativni direktor divizije, privremeno će preuzeti Kolbertove dužnosti. Parker je ranije vodio Boeingove programe vojnih aviona i bombardera, uključujući avione F/A-18E/F, F-15E/EX i strateške bombardere B-1 i B-52, te ima značajno iskustvo u vođenju ključnih projekata.

Ovaj potez deo je Ortbergovog šireg plana za stabilizaciju Boeingovih operacija. Kompanija je nedavno bila primorana da prizna krivicu za zaveru u vezi sa prevarom i platila kaznu od 243,6 miliona dolara, što je dodatno opteretilo njeno poslovanje. Boeing je pod povećanim nadzorom Federalne uprave za avijaciju (FAA), koja je ograničila povećanje proizvodnje aviona 737 MAX dok kompanija ne postigne unapređenja u sigurnosnim i kvalitativnim standardima.

Ortberg je naveo da je prioritet vraćanje poverenja kupaca i postizanje visokih standarda koje Boeingovi partneri očekuju, posebno u kritičnim misijama širom sveta. Uprkos teškom periodu, Boeing teži da ispuni svoje obaveze i poboljša performanse kako bi se vratio na pravi put.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Wolfgang Dillbaum Alexius, direktorom Aviation Parts Service Germany

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>