• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska unija i EASA savetuju avio-kompanije: Izbegavajte nebo nad Izraelom i Libanom

Vreme čitanja: oko 1 min.

S obzirom na povećane rizike - kako se navodi u saopštenju - snažno se preporučuje da nijedan let ne bude obavljen unutar pogođenih vazdušnih prostora, bez obzira na visinu, do 31. oktobra 2024. godine

  • 0

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), u saradnji sa Evropskom komisijom, izdala je Biltene o informacijama iz konfliktnog područja (CZIB) u kojima savetuje avio-kompanije da izbegavaju letenje iznad vazdušnog prostora Izraela i Libana zbog, kako se navodi, pojačanih vojnih aktivnosti.

Ova odluka je doneta nakon nedavnog intenziviranja oružanih sukoba između Izraelskih odbrambenih snaga i Hezbolaha, koji se u velikoj meri odvijaju i na nebu između dve zemlje: intenzivirani vazdušni napadi (uglavnom IDF-a)  i pogoršanje bezbednosne situacije zajednički su imenitelj ovih operacija.

S obzirom na povećane rizike, EASA "snažno preporučuje da nijedan let ne bude obavljen unutar pogođenih vazdušnih prostora, bez obzira na visinu, do 31. oktobra 2024. godine".

Ova preporuka podložna je stalnoj reviziji i može biti promenjena ili povučena ranije u zavisnosti od budućih procena, navodi portal Aviation24.

EASA će, kako se navodi, "nastaviti pažljivo da prati dešavanja u regionu, procenjujući da li se rizici za operatere vazduhoplova iz EU povećavaju ili smanjuju kako se situacija bude razvijala".

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>