• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus kompanije Condor dobio novu šemu bojenja: Ceo avion u roze i beloj boji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova šema bojenja na Airbusu A320 nemačke avio-kompanije u znak podrške ženama obolelim od raka dojke

  • 0
Airbus A320 Condor Foto: Shutterstock

Airbus A320 nemačke avio-kompanije Condor dobiće novu šemu bojenja: biće ukrašen ružičastim i belim prugama kako bi se podigla svest o prevenciji raka dojke.

Ovaj avion poleteo je jutros (1. oktobra) sa aerodroma u Frankfurtu ka Lanzaroteu u novom dizajnu kako bi skrenuo pažnju na rak dojke. Pored ružičastih pruga na trupu aviona, putnički deo kabine imaće ružičaste navlake za naslone za glavu i specijalne sigurnosne kartice koje sadrže detaljne informacije o prevenciji.

Kao deo globalne avijacijske inicijative FlyPink, Condor nastoji da "podigne svest o prevenciji raka dojke, iskaže solidarnost sa onima koji su pogođeni i prikupi donacije za organizaciju Brustkrebs Deutschland e.V. u cilju podrške, posebno u daljim istraživanjima".

Posadu prvog leta, koju predvodi kapetan Katarina Hajman čeka putovanje na Kanarska ostrva, čime počinje novo poglavlje u Condorovoj FlyPink tradiciji, navodi portal Aerotime.

"Predstavljanje našeg FlyPink aviona čini me posebno ponosnim jer je podrška za FlyPink potekla od naših zaposlenih pre mnogo godina. Od tada, naše posade svake godine izražavaju svoju podršku noseći ružičaste dodatke na uniformama. Sada ovu posvećenost doslovno podižemo na viši nivo", rekao je Kristijan Šmit, operativni direktor Condora.

FlyPink podržavaju aviokompanije i organizacije širom sveta, a veruje se da su ga 2015. godine osnovali piloti QantasLinka. Mesec podizanja svesti o raku dojke je međunarodna zdravstvena kampanja koja se svake godine održava tokom oktobra.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>