• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpska nacionalna avio-kompanija pokreće i treću redovnu avio-liniju za Kinu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letovi između Beograda i Šangaja obavljaće se i tokom naredne letnje sezone koja počinje 30. marta 2025. godine. Karte su već u prodaji

  • 0
Air Serbia Airbus A330 EXPO2027 Salinger Igor

Počev od 11. januara 2025. godine, Er Srbija će pokrenuti direktne letove između Beograda i Šangaja (aerodrom Šangaj Pudong - PVG) u Narodnoj Republici Kini. Srpska nacionalna avio-kompanija će na toj ruti, tokom predstojeće zimske sezone, leteti dva puta nedeljno, i to iz Beograda za Šangaj utorkom i subotom, dok će se letovi iz Šangaja za Beograd obavljati sredom i nedeljom. Letovi između Beograda i Šangaja obavljaće se i tokom naredne letnje sezone koja počinje 30. marta 2025. godine. Karte su već u prodaji.

„Pre samo devet dana, u ponedeljak 30. septembra 2024. godine, uspostavili smo redovnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua. To je naša druga destinacija u NR Kini pored Tjenđina do kog letimo od 9. decembra 2022. godine. Uvođenjem direktnih letova do Šangaja, 11. januara 2025. godine, uz bezvizni režim i nedavno potpisani sporazum o slobodnoj trgovini, doprinosimo daljem jačanju ekonomskih, poslovnih, turističkih i kulturnih veza Srbije i Kine. Uvereni smo da će naša redovna linija između prestonice Srbije i Šangaja omogućiti brža poslovna i turistička putovanja, kao i efikasniju razmenu roba i usluga između naše dve tradicionalno prijateljske države“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Šangaj je smešten u istočnoj Kini na obali Istočnog kineskog mora, na približno jednakom rastojanju od Pekinga na severu i Guangdžoua na jugu. Jedna je od najvećih svetskih luka i glavni industrijski i komercijalni centar NR Kine. Grad i opština Šangaj najnaseljenije su urbane oblasti u Kini. Prema zvaničnim podacima, tokom 2023. godine u administrativnom području grada Šangaj živelo je oko 24 miliona stanovnika.

Međunarodni aerodrom Šangaj Pudong (IATA kod: PVG, ICAO kod: ZSPD) smešten je oko 30 kilometara istočno od centra Šangaja. Prostire se na 40 kvadratnih kilometara duž obale u istočnom Pudongu i glavno je vazdušno čvorište istočne Azije. Samo tokom 2023. godine aerodrom je opslužio više od 54 miliona putnika.

ER SRBIJA OD 11. JANUARA LETI ZA ŠANGAJ Foto: AIR SERBIA

Uvođenjem letova za Šangaj, Er Srbija putnicima omogućava dobru povezanost iz istočne Kine, preko Beograda do Budimpešte, Beča, Praga, Ljubljane, Milana, Rima, Frankfurta, Pariza, Berlina, Barselone, Amsterdama, Podgorice, Kopenhagena, Stokholma, Krakova, Osla, Bolonje, Venecije, Ciriha i drugih gradova u svojoj mreži.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>