• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mi-171A3 AURUS – Nova generacija legendarnog ruskog helikoptera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema rečima Aleksandra Danilova, direktora Mi-171A3 programa, ovaj helikopter predstavlja vrhunski proizvod porodice Mi-8, sa velikim potencijalom primene u naftnoj i gasnoj industriji, ali i u VIP i korporativnom prevozu

  • 0
Helikopter Mi-171A3 Foto: Wikipedia/Mztourist

Na Međunarodnom gasnom forumu u Sankt Peterburgu (PMGF-2024), predstavljen je helikopter Mi-171A3 u luksuznoj AURUS konfiguraciji, projektovan za udobna poslovna putovanja, uključujući letove na dugim relacijama. Ova modifikacija razvijena je u saradnji sa kompanijom PJSC Gazprom, uz koordinaciju Gazprom Tech-a, i predstavlja najnoviju generaciju ovog višenamenskog helikoptera.

Mi-171A3 je posebno projektovan za servisiranje udaljenih i teško pristupačnih mesta uključujući one na moru. Sa maksimalnom poletnom težinom od 13.000 kg i doletom od preko 850 km, ovaj helikopter može da operiše u raznim klimatskim uslovima, uključujući i ekstremne arktičke temperature. Kapacitet putničke kabine je do deset osoba, a kabina je opremljena udobnim sedištima, klima uređajem i modernim multimedijalnim sistemima. Planirana je i buduća oprema sa panoramskim prozorima za još prijatniji doživljaj putovanja.

Jedna od ključnih karakteristika Mi-171A3 helikoptera je njegova sposobnost da obavlja dugolinijske letove bez zaustavljanja. U 2022. godini, ovaj model je uspešno izveo međuregionalni let u konfiguraciji za potragu i spasavanje, leteći iz Moskovske oblasti do Sankt Peterburga u okviru PMGF-2022 foruma. Ovaj let bio je deo testnog programa i označio je veliki korak u demonstraciji sposobnosti ovog helikoptera.

Prema rečima Aleksandra Danilova, direktora Mi-171A3 programa, ovaj helikopter predstavlja vrhunski proizvod porodice Mi-8, sa velikim potencijalom primene u naftnoj i gasnoj industriji, ali i u VIP i korporativnom prevozu. Platforma je univerzalna i može se koristiti za različite zadatke, uključujući teretni prevoz i specijalne misije.

Helikopter je u potpunosti usklađen sa ruskim i međunarodnim avio standardima, a posebna pažnja posvećena je sigurnosnim aspektima. Poseduje strukturu otpornu na udare, dok automatski sistem za kontrolu glavnih jedinica dodatno osigurava visoku pouzdanost. Sve komponente helikoptera su proizvedene u Rusiji, uključujući modernizovani glavni rotor sa kompozitnim lopaticama, kao i visoko efikasan repni rotor u obliku slova X.

Mi-171A3 je opremljen motorima VK-2500PS-03 sa naprednim sistemom automatske kontrole, što omogućava poboljšanje performansi u hitnim situacijama i poboljšanje efikasnosti potrošnje goriva. Ovaj model predstavlja novi standard u industriji poslovnih helikoptera, sa naglaskom na komfor, sigurnost i fleksibilnost.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>