• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ryanair će imati probleme zbog kašnjenja Boeing 737 MAX: Prevoznik smanjuje prognoze za 2025. godinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon izjave direktora Ryanair o očekivanjima za narednu godinu, vrednost deonica avio-kompanije je pala

  • 0
Ryanair Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair će imati probleme zbog kašnjenja isporuka Boeing 737 MAX . Izazovi sa kojima se američki proizvođač letelica suočava negativno se odražavaju na Ryanair koji ne dobija dovoljan broj aviona.

Direktor Ryanair Group Majkl O'Liri izjavio je da će avio-kompanija smanjiti procene za putnički saobraćaj za sledeću godinu usled nemogućnosti Boeinga da dostavi nove avione.

Michael O'Leary Foto: Shutterstock

Prvi čovek najveće evropske avio-kompanije navodi da je Boeing trebao da isporuči 20 letelica do kraja decembra ali da se sada očekuje da ti avioni dođu u januaru i februaru dodajući da će ih prevoznik imati spremne za narednu letnju sezonu, preneo je The Guardian.

Majkl O'Liri je rekao da bi bilo dobro da dobije 10 do 15 Boeing letelica nakon marta iako je Ryanair očekivao 30 novih vazduhoplova. Zbog kašnjenja Boeinga u isporukama letelica, Ryanair namerava da smanji prognoze za putnički promet u 2025. godini.

Nakon izjave direktora Ryanair, vrednost deonica avio-kompanije je pala.

Ryanair boeing 737 max Shutterstock

Boeing se trenutno suočava sa štrajkom 33.000 zaposlenih koji su radili na proizvodnji Boeing 737 MAX i drugih modela. Dok pregovori sindikata i menadžmenta traju, Boeing je najavio da otpušta 10% celokupne radne snage, o čemu je Aero.rs ranije pisao.

Štrajk je poremetio već ionako sporu proizvodnju MAX aviona na koju su tokom prethodnih godina uticali drugi interni problemi Boeinga ali i izazovi u lancu snadbevanja. Među naručiocima Boeing 737 MAX nalaze se Ryanair, Southwest Airlines, United Airlines, flyDubai i druge.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Cessna Citation 525: Brišući let na aeromitingu u Vršcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>