• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela serijska proizvodnja najbržeg Bombardiera: Global 8000 poleće u julu 2025.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi model kanadskog proizvođača može da preleti 14.800 kilometara uz maksimalnu brzinu od 0,94 Maha

  • 0
Bombardier Global Express 7500 Bombardier

Najbrži biz dzet avion na svetu, Bombardier Global 8000, ušao je u serijsku proizvodnju u proizvodnim pogonima  u Sen Lorenu (Kvebek), Red Oaku (Teksas) i Keretaru (Meksiko).

Kanadski proizvođač aviona potvrdio je u saopštenju iza kog stoji Dejvid Marej, izvršni potpredsednik za proizvodnju Bombardiera, da je montaža ključnih komponenti za prvi Global 8000 u toku, s ciljem lansiranja najnovijeg aviona u drugoj polovini 2025. godine.

Testni primerak ovog aviona nastavlja da obara rekorde, a jedini avion koji je postigao veće brzine u civilnom vazduhoplovstvu je legendarni Concorde.

Global 8000 može da dostigne brzinu od 0.94 Maha i preleti do 14.800 kilometara, što omogućava putnicima da putuju na još veće udaljenosti, kao što su letovi od Londona do Perta i od Dubaija do Hjustona, prenosi Aero Time.

Novi avion u sebi ima četiri odeljka u putničkoj kabini, posebnu zonu za odmor posade, a može se poručiti i sa posebno uređenim prostorom pod imenom Principal Suite - uz veliki krevet i tuš kabinu u privatnom kupatilu. Postojećim vlasnicima aviona Bombardier Global 7500 ponuđena je mogućnost da pređu na Global 8000.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>