• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasador Srbije u Južnoj Koreji: "Nadamo se direktnim letovima Beograd - Seul u naredne dve godine"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jugoslovenski aerotransport je nameravao da uvde letove između Beograda i Seula 1991. godine ali planovi nisu realizovani zbog ratnih dešavanja.

  • 0
A330 Salinger Igor

Ambasador Srbije u Južnoj Koreji razgovarao je sa rukovodstvom kompanije Meebang Air Agencies o zajedničkoj promociji zemlje na korejskom tržištu. On je izrazio nadu da će letovi između Beograda i Seula započeti u naredne dve godine.

Od srpskih zvaničnika i predstavnika Air Serbia se u prošlosti mogla čuti informacija da se razmatra uvođenje direktnih letova za Južnu Koreju. Tako nešto je potvrdio i ambasador Srbije u Južnoj Koreji Nemanja Grbić prilikom sastanka sa predstavnicima Meebang Air Agencies.

Air Serbia A330 Salinger Igor

U Ambasadi Srbije u Seulu je sa rukovodstvom ove kompanije, inače generalnim agentom prodaje Air Serbia na tržištu Južne Koreje, održan razgovor o promociji Srbije. Dogovorena je saradnja o zajedničkoj promociji srpkse turističke ponude u Južnoj Koreji čime će se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, stvoriti preduslovi za uspostavljanje direktnih letova između dve zemlje.

Ambasador Srbije Nemanja Grbić izrazio je nadu da će u naredne dve godine biti uspostavljena linija Beograd - Seul.

Air Serbia je ranije najavila da će se nakon proširenja mreže letova u Kini fokusirati na tržište Severne Amerika. Avio-kompanija je razmatrala pokretanje letova ka Tokiju i Seulu ali u kontekstu dugoročne strategije ekspanzije, preneo je Ex-Yu Aviation News.

Ovaj vazduhoplovni portal piše da je JAT, Jugoslovenski aerotransport nameravao da uvde letove između Beograda i Seula 1991. godine, ali planovi nisu realizovani zbog ratnih dešavanja.

Jedini aerodrom na prostoru zemalja bivše Jugoslavije koji ima redovne letove ka Južnoj Koreji je Zagreb (ZAG). Avio-kompanija T'way Air povezuje korejsku i hrvatsku prestonicu sa tri nedeljna leta tokom letnje sezone. Na ovoj liniji saobraćaju Airbus A330 avioni.

(Aero.rs)

Video: Hainan Airlines Airbus A330 u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>