• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

VIDEO: Ne pokušavajte ovo kod kuće - putnica umalo srušila helikopter!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što ona nije znala je da se povlačenjem ručice u potpunosti blokira rotor, a kada se to dogodi helikopter ostaje bez onoga što ga drži u vazduhu i neminovno - pada na zemlju

  • 0

Turistički let iznad Velikog kanjona u Arizoni umalo nije završio tragično kada je putnica u helikopteru odlučila da eksperimentiše sa kontrolama letelice. Na videu koji je postao viralan na TikToku vidi se pilot helikoptera koji namešta ručicu za "parkiranje" rotora kao i putnica koja je odmah nakon njega pokušala da uradi isto to.

Ono što ona nije znala je da se povlačenjem ručice u potpunosti blokira rotor, a kada se to dogodi helikopter ostaje bez onoga što ga drži u vazduhu i neminovno - pada na zemlju. Ručica se povlači samo kada je helikopter na zemlji kako bi se zaustavilo okretanje lopatica.

Srećom po sve prisutne, pilot je veoma brzo shvatio šta problematična putnica radi i sklonio je njenu ruku sa ručice.

“Ne, ne, ne, to bi nas ubilo,” rekao je pilot ljutito, čuje se na videu od osam sekundi koji je ima skoro 200.000 pregleda i preko 12.000 komentara na ovoj društvenoj mreži.

@cherlin95 🤦‍♀️ ♬ origineel geluid - CB

(Aero.rs/AŠ)

Video: Erbas C295 - Novi transportni avion Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>