• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vežbao "touch and go" pa sa avionom završio na krovu hangara!

Vreme čitanja: oko 1 min.

(Nevešti) pilot je srećom preživeo pad Cessne i uspeo je da izađe iz aviona nakon što je isti završio na krovu

  • 0
Cessna 172, letelica avion Shutterstock/Ryan Fletcher

Avion za obuku pilota Cessna 172 se u nedelju 10. jula srušio na krov jednog od hangara na aerodromu Long Bič (LGB) u saveznoj državi Kalifornija u SAD. Kako prenosi portal Aero Time, malim avionom je u trenutku incidenta upravljao pilot na obuci koji je vežbao sletanja i poletanja, a čini se da je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad Cessnom.

Avion se srušio i završio na vrhu jednog aerodromskog hangara.

(Nevešti) pilot je srećom preživeo pad Cessne i uspeo je da izađe iz aviona nakon što je isti završio na krovu. Njegovim mukama nije došao kraj jer je iz uništene Cessne 172 počelo da curi viskozapljivo gorivo.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Una publicación compartida de Long Beach Local News (@longbeachlocalnews)

Vatrogasna služba Long Biča je izjavila da je u hangaru završilo čak 170 litara goriva ali da srećom nije izbio požar.

Nakon uspešnog izbegavanja dve katastrofe sigurni smo da pliot živi pod srećom zvezdom ali ipak ne bi želeli da se nađemo u avionu kojim on upravlja.

Cessna 172 koja je učestvovala u ovom udesu nosi registracionu oznaku N3307E i u vlasništvu je firme Jeffrey & Weiss Holdings, prenosi Aviation Safety Network. Ova kompanija poseduje školu letenja Pacific Air Flight School u čijoj se floti nalazila uništena Cessna 172.

N3307E je prema podacima sajta škole jedna od najnovijih letelica u floti i poseduje "jak paket opreme". Piloti ovog aviona mogu da računaju, ili bolje reći mogli su da računaju, na napredni Garmin 430 GPS uređaj kao i na druge, standardne dualne navigacione i komunikacione komande.

(Aero.rs/AŠ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>