• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fly in Berane posle duže pauze: Letački dani od 21.do 23.jula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aero klub Berane će od 21. do 23. jula biti domaćin manifestacije Fly in Berane na kojoj će učestvovati crnogorski vazduhoplovci i prijatelji iz Srbij

  • 0
Fly In Berane 2023 Fly In Berane

Nakon pauze duže od 10 godina, avijatičari iz Berana prave letačke dane u svom gradu. Glavne "zvezde" ovog događaja biće letelice avio-entuzijasta iz Berana, Trstenika i Zrenjanina.

Kako je za Aero.rs rekao Momčilo Božović iz Aero kluba Berane, cilj manifestacije je da se promoviše rad udruženja koje od 2012. godine nije imalo redovnih aktivnosti. Klub su 2018. godine oživeli entuzijasti iz Berana, a njihovu sportsku organizaciju sada čini 10 redovnih članova.

Na uzletno-sletnoj stazi aerodroma Berane - koji inače prolazi kroz centar samog grada - se u petak 21. jula očekuje dolazak aviona Citabria Explorer, Piper Warrior PA-28 kao i motorna jedrilica Falke SF-25 i Pipistrel Sinus iz srpskih aero klubova. Letačke aktivnosti će se obavljati u zoni aerodroma tokom sledećeg dana, a odlazak učesnika je zakazan za nedelju 23. jul.

Kao svojevrsan "produžetak" ove manifestacije i posebna zanimljivost biće očekivano prisustvo aviona MontAdria regate koja okuplja ljubitelje hidroaviona, a koju je Aero.rs posebno najavio. Ove specifične letilice koje mogu da sleću i na vodene površine i na zemlju će doći u Berane drugog dana manifestacije “Fly in Berane” gde će ih pored članova domaćeg aero kluba dočekati i gradonačelnik.

Ulaz na aerodrom tokom svih dana trajanja ovog događaja će biti besplatan, a podršku u organizaciji su pored Aero kluba Trstenik i Aero kluba Zrenjanin pružili i Sava osiguranje Crna Gora i portal Sky4Us.

(Aero.rs/AŠ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>