• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion se srušio pored benzinske pumpe u Nigeriji: Putnici čudom preživeli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzroci nesreće i dalje se ispituju, saopštili su nadležni

  • 0
Pad aviona na ulicu, Lagos, Nigerija ViralPress / Viral Press / Profimedia

Najveći nigerijski grad, Lagos, bio je poprište još jedne avionske nesreće u gusto naseljenoj urbanoj sredini kada se ultralaki avion Jabiru J430 (5N-CCQ) u utorak srušio nasred prometne saobraćajnice Oba Akran, a potom eksplodirao.

Nešto ranije, mali avion je poleteo sa aerodroma Murtala Muhamed (LOS), gde je trebalo da se vrati nakon probnog leta. Iz još neutvrđenih razloga srušio se u urbanoj sredini, a pravo je čudo da nije bilo žrtava.

Na društvenim mrežama kruže snimci nesreće, zabeleženi sigurnosnim kamerama, a vidimo da je letelica pala nadomak benzinske pumpe, prevrnula se i zapalila.

Incident dogodio se oko 15.30 časova po lokalnom vremenu, a brojni svedoci počeli su panično da beže, prenosi The Guardian.

Srećom, pojedinci su ostali prisebni i dotrčali da pomognu ljudima u avionu - pilotu i putniku.

“Dve osobe su izvučene iz letelice i prevezene u bolnicu. Uzroci nesreće se utvrđuju, a zahvalni smo službama za vanredne situacije na brzoj reakciji. Istovremeno, zahvaljujemo se građanima koji su pomogli žrtvama”, rekao je guverner države Lagos, Babadžide Sanvo-Olu.

Na fotografijama u galeriji možete videti i trenutak kada dva čoveka pridržavaju povređenog pilota, kojem je kasnije pružena lekarska pomoć.

Sanvo-Olu je dodao da su brojni građani donosili vodu kako bi što pre ugasili požar, i tako sprečili dalje incidente.

Prema podacima specijalizovanog servisa za nesreće i incidente u vvazduhoplovstvu Aviation-safety (ASN), avion je bio u vlasništu kompanije Air First Hospitality & Tours.

Jabiru J430 pripada velikoj porodici australijskih lakih aviona s dva ili četiri sedišta, razvijenih za turistički sektor.

Napravljen je od kompozitnih materijala (raspon krila iznosi 9,5 metara), a pokreće ga šestocilindrični motor Jabiru 3300 od 120 KS.

Kompanija Jabiru Aircraft prodaje polugotovu letelicu, u vidu kompleta, a kupac je kasnije sklapa - za to je potrebno je oko 600 radnih sati.

(Aero.rs/SK)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>