• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje jedriličara: Međunarodni Blanik kup u Trsteniku od 15. do 17. septembra

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
L-13 Blanik Aleksa Mladenović

Aeroklub Trstenik i ove godine organizuje - peti put - međunarodni Blanik kamp-kup, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicom na zadati cilj, potvrđeno je za Aero.rs u trsteničkom aero klubu. Kup će se održati na sportskom aerodromu Trstenik od 15. do 17. septembra.

Takmičari se nadmeću u veštini sletanja na zadati cilj, Novina je da je potrebno je da takmičari budu precizniji nego prethodnih godina kada se bodovala samo dužina zaustavljanja.

Ove godine će se bodovati tačka u kojoj je jedrilica dodirnula poletno - sletnu stazu, kao i tačka zaustavljanja jedrilice.

Blanik L-23 Aleksa Mladenovic
Takođe, potrebno je da se ispoštuju sva pravila, da sletanje ne bude grubo, da zaustavljanje bude bez previše jakog

kočenja.

"Kao i prethodnih godina kada je bilo preko 40 takmičara, očekujemo veliki odziv i ove godine, kako iz Srbije, tako i iz svih ostalih bivših jugoslovenskih republika a i šire", kažu u AK Trstenik

"Cilj ove manifestacije je fer i korektno takmičenje, razmena iskustava sa vazduhoplovcima iz regiona, popularizacija vazduhoplovstva kod mladih i druženje nakon završenog letačkog dela takmičenja uz svečanu dodelu medalja i pehara pobednicima", navode trstenički jedriličari

(Aero.rs/SI)

Video: Sila 450 iznad Ćuprije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>