• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski pilot paraglajdera treći na svetu: Vladimir Bačanin osvojio bronzu u Brazilu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plasman reprezentativca Srbije omogućio mu je i učešće u superfinalu svetskog kupa

  • 0

Reprezentacija Srbije ove godine je po prvi put uspela da se izbori za medalju na svetskom paraglajding kupu (Paragliding World Cup) u Brazilu.

Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba Air 037 iz Kruševca osvojio je treće mesto na ovogodišnjem kupu u disciplini prelet. On je u petoj etapi prvenstva u jakoj konkurenciji desetine pilota paraglajdera iz celog sveta izborio treću poziciju u ukupnom plasmanu.

Srpski reprezentativac je održao stabilnost u poslednjoj trci od 84 kilometara po trouglu ali je ipak ostao iza dva takmičara iz Meksika.

Svetski paraglajding kup u Brazilu Vazduhoplovni savez Srbije

Srbija je tako po prvi put u istoriji uspela da osvoji medalju na ovom prestižnom takmičenju. Plasman reprezentativca Srbije omogućio mu je i učešće u superfinalu svetskog kupa koji će se naredne godine takođe održati u Brazilu.

Ovogodišnje takmičenje se održavalo od 23. do 30. septembra na planinama između Sao Paola i Rio de Žaneira, a na njemu je učestvovalo 100 pilota iz 20 država sveta.

Boje Srbije je pored Vladimira Bačanina branio i Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja i biciklizma Ares iz Beograda.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Prvi paraglajding let osobe sa invaliditetom u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>