• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vazduhoplovna priznanja u Dejtonu: Ovuka dobio FAI srebrnu medalju, Godić i AK Trstenik diplome

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Godić dobio je Pol Tisandje diplomu, nazvanu po čuvenom francuskom avijatičaru i nosiocu Legije časti a AK Trstenik FAI počasnu gruopnu diploma

  • 0
Svetski kup paraglajding Vazduhoplovni savez Srbije

Generalnom sekretaru Vazduhoplovnog saveza Srbije Željku Ovuki i reprezentativcu u paraglajdingu, dodeljena je FAI srebrna medalja, visoko priznanje krovne svetske vazduhoplovne organizacije, na ceremoniji dodele nagrada Svetske vazduhoplovne federacije (FAI) u sredu 25.oktobra u Dejtonu u Ohaju,  SAD.

"Ova nagrada je predviđena za osobe koje obavljajući rukovodeće funkcije i dužnosti na nacionalnom nivou, pokazuju izuzetnu moć rukovođenja i rada za dobrobit cele međunarodne zajednice vazduhoplovnih sportova. Takođe, za ovo priznanje je potrebno da pored angažovanja unutar svog nacionalnog saveza, nagrađeni bude angažovan i u organima upravljanja Svetske vazduhoplovne federacije", navodi Vazduhoplovni savez Srbije

Željko Ovuka je prepoznat od strane FAI kao neko ko ispunjava navedeni uslov, obavljajući funkciju generalnog sekretara VSS 15 godina i funkciju delegata iz Srbije u FAI komisiji za paraglajding (CIVL), u okviru koje je trenutno na poziciji potpredsednika, a u prethodnim godinama na poziciji finansijskog sekretara.

Više od 20 godina je pilot paraglajdera i takmičar, koji je postigao brojne državne rekorde, bio državni prvak, kao i član reprezentacije Srbije u ovom sportu.

Takođe je organizovao brojna međunarodna velika takmičenja u Srbiji – evropska prvenstva, svetske kupove, predevropska prvenstva, kao i FAI generalnu konferenciju u Srbiji, a učestvovao i na takmičenjima prve kategorije širom sveta u rukovodstvu takmičenja, kao predstavnik FAI.

Priznanje je Željku Ovuki uručio predsednik FAI Dejvid Monks na FAI generalnoj konferenciji u Dejtonu, najprestižnijem događaju u svetu vazduhoplovnih sportova, koje okuplja delegate iz celog sveta koji predstavljaju organizacije članice FAI.

Generalna konferencija se održava od 25. do 28.oktobra i domaćin je Nacionalna aeronautička asocijacija SAD.

Pored Željka Ovuke, dobitnici priznanja iz Srbije su pilot i pomoćnik direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Aleksandar Godić  i Aero klub Trstenik

Godić je dobio Pol Tisandje diplomu, nazvanu po čuvenom francuskom avijatičaru i nosiocu Legije časti. Prostorije trsteničkog aero kluba krasiće FAI počasna grupna dipoloma.

(VSS/Aero.rs/SI)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>