• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Florida: Pilot preživeo udes aviona u sred noći pa se našao u močvari okužen aligatorima

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je u močvari punoj aligatora i insekata proveo devet sati

  • 1

Cessna 172, letelica avion Shutterstock/BlueBarronPhoto
Cessna Skyhawk 172M srušila se u utorak u močvaru nacionalnog parka Everglejds u južnoj Floridi, a pilot je uprkos sletanju na vodu uspeo da preživi.

Pilot Homestead škole letenja poleteo je u utorak u "gluvo doba" oko 3 časa ujutro sa aerodroma Okičobi, zaputivši se ka Majamiju ali je nakon preleta iznad močvara nepreglednog Everglejdsa očigledno došlo do nekih problema zbog kojih je ili odlučio ili bio prinudjen da pokuša sletanje "u sred nigde".

Iz još uvek nepoznatih razloga, Cessna se srušila - ili preciznije prinudno sletela - na vodenu površinu u blizini predgrađa Majamija.

Uprkos tome, pilot je uspeo da se izbavi iz potpoljenog aviona i sigurnost potraži na gornjoj površini levog krila Cessne. On je u močvari punoj aligatora i insekata proveo čitavih devet sati pre nego što ga je spasilačka služba konačno pronašla.

Helikopter vatrogasne službe Majamija bio je nagažovan u misiji spasavanja. Jedan od vatrogasaca spusto se užetom do pilota te ga je nakon vezivanja za  specijalni prsluk podigao u helikopter.

Pilot Cessne je prevezen u bolnicu, a kako javlja CBS News on je pretrpeo povrede na nozi.

Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (National Transportation Safety Board - NTSB) otvorila je istragu kojom će utvridti uzrok pada Cessne.

Potopljena letelica pripada Homestead školi letenja i registrovana je kao N140FS. Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, pilot je pre prizemljenja u močvaru leto nekoliko krugova. Može se pretposatviti da je to uradio kako bi našao što prikladnije mesto za sletanje u i ovako opasnom i mračnom okruženju ili da bi smanjio količinu goriva u avionu.

Cessna Skyhawk 172M je jednomotorni avion koja može da preveze četvoro ljudi. Letelica ima dolet od skoro 1200 kilometera, a maksimalna brzina joj je 230 km/h.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Maja Marinković sa novom zadnjicom zaplesala uz hit o zauzetim muškarcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srebrni

    7. novembar 2023. | 08:35

    Tu treba napraviti zatvor i dodati pizone i anakonde,pokusati sa piranama i jos nekim otrovnim i opasnim vrstama ka ko bi da rizikuje bekstvo neka izvoli.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>