• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Frontalni sudar aviona i automobila u Teksasu: Troje povređeno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podaci servisa za praćenje letova FlightAware ukazuju da je pilot pre samog sletanja kružio u blizini aerodroma

  • 0
Lancair avion Wikimedia/http://www.planepictures.net/a/89/40/1258665058.jpg

Sudari ili "češanja" dva aviona na aerodromima - na sreću najčešće pri malim brzinama i bez težih posledica - nisu toliko ni retkost, kao ni sa aerodromskim vozilima, ali ono što se u subotu dogodilo jednom vozaču u Teksasu ne dešava se svaki dan: Avion je izleteo sa piste aerodroma i frontalno se sudario sa automobilom koji se kretao po lokanom putu!

Privatni avion Lancair IV-P Propjet izleteo je prikom sletanja sa piste aerodroma Aero Country u Teksasu i sudario se sa prolazećim automobilom u subotu 11. novembra. Ni pilot ni vozač nisu zadobili teže povrede ali su i avion i automobil pretrpeli značajna oštećenja i po svemu sudeći će biti otpisani.

LAncair IV udes Flightradar24.com
Letelica Lancair IV-P Propjet registracije N751HP poletela je u subotu 11. novembra sa aerodroma Midland (MDD) u Teksasu zaputivši se ka uzletištu Aero Country (T31) udaljenom nešto više od 500 kilometara.

Dvadesetak minuta nakon poletanja kada se letelica našla na visini od 25.000 stopa, odnosno 7600 metara, pilot je navodno prijavio problem sa regulacijom pritiska u kabini, zbog čega je odlučio da spusti avion na manju nadmorsku visinu.

Uprkos očigledno ozbiljnim problemima sa letelicom, pilot je uspeo da nastavi let do Aero Country, prenosi Aviation24.

Podaci servisa za praćenje letova Flightradar24 ukazuju da je pilot pre samog sletanja kružio u blizini aerodroma. Iz razloga koje treba da utvrdi istraga udesa, prilikom prizemljenja letelica je izletela sa piste 17, probila ogradu i tom prilikom se frontalno sudarila sa automobilom koji se kretao putem u blizini aerodroma.

Pilot, putnik u avionu i vozač automobila nisu zadobili ozbiljne povrede. Na lice mesta su brzo stigli i istražitelji NTSB (National Transportation Safety Board) kako bi utvrditi sve okolnosti ovog umalo fatalnog incidenta.

Lancair IV-P je avion napravljen od kompozitnih materijala koji je pogonjen motorom sa 350 konjskih snaga. Radi se o kit aircarft vrsti letelice koja se kupcima isporučuje u delovima koji oni potom sami sastavljaju.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Vrela Stanija u ulozi kućne pomoćice: Snimak usisavanja u nikad manjem bikiniju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>