• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavljene fotografije udesa aviona kod Vrsara u Hrvatskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečena mogućnost da se ostaci aviona zapale i eksplodiraju

  • 0

U padu ultra-lakog aviona Wild Thing WT01 u blizini sportskog aerodroma Vrsar  u Istri, pre tri dana, jedna osoba je lakše povređena, dok je druga osoba zadobila tek ogrebotine.

Podsetimo, policija je 19. noveembra u 14.30 dobila obaveštenje da je "došlo do pada lakog aviona", a o događaju je upoznata i nadležna Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju.

Pripadnici policije i nadležno tužilaštvo obavili su uviđaj odmah po dobijanju obaveštenja.

Brzom intervencijom vatrogasaca iz Poreča sanirano je mesto pada i obezbeđene su mere zaštite kojima je sprečeno da se ostaci aviona zapale i eksplodiraju.

U avionu su bile dve osobe iz Hrvatske. Pilot se izvukao sa ogrebotinama, dok je prema izveštaju Agencije za istraživanje nesreća, putnik zadobio lakše povrede.

Ultra-laka letelica bila je u takozvanom finalnom prilazu sportskom aerodromu Vrsar kada se srušila usled kako se predpostavlja kvara na motoru.

Wild Thing WT01 proizvodio je Ultraleicht Bau International (ULBI) iz Hasfurta. Isporučivao se ili kao kao komplet za amatersku gradnju (kit) ili kao kompletan avion spreman za let ("ready to fly").

Avion je predstavljen 1996. godine, a proizvodnja je prekinuta kada je ULBI prestao sa radom 2014. godine.

(Aero.rs/AB)

Video: Savanah Berane poletanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>