• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

SEAS 2024: U Beogradu počeo Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gostima na konferenciji obratili su se i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, predstavnici konzorcijuma Airbus, direktorka strategije Wizz Air za Jugoistočnu Evropu i drugi

  • 1
SEAS2024 Aero.rs

U Beogradu je danas (22. april) počeo dvodnevni Southeast Europe Aviation Summit - SEAS (Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope), na kojem učestvuje više od 170 kompanija i više od 1.400  profesionalaca iz avio-industrije.

Ova regionalna konferencija posvećena civilnoj i vojnoj vazduhoplovnoj industriji održava se u Hotelu Crown Plaza 22. i 23. aprila.

Evropski proizvođači letelica odgovarali su na pitanje koliko su bezbedni avioni nove generacije, dok su visoki predstavnici domaće i evropskih avio-kompanija govorili o tome šta su planovi komercijalnog avio-saobraćaja i može li avijacija smanjiti zagađenje do kojeg dovodi sve veći broj letova.

V.D. direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić D. Ostojić / Tango Six Events

Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek prezentovao je skorašnja dostignuća Air Serbia, planove za budućnost i razgovarao "uživo" sa prvim čovekm TAROM-a Kostinom Iordačeom.

Na pitanje novinara Aero.rs o mogućnostima proširenja poslovanja na domaćem tržištu, odnosno otvaranju novih linija i uvođenju dodatnih polazaka na aerodromu Niš (INI), Jirži Marek je odgovorio da Air Serbia nema nameru da u bliskoj budućnosti otvori dodatne rute iz trećeg najvećeg grada u Srbiji.

Vazduhoplovna akademija Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je izjavio da Air Serbiu raduje otvaranje nove zgrade terminala, zakazno za jul ove godine. Prevoznik prema rečima CEO uvek istražuje nove prilike na tržištu te je zaintereosvan da ukoliko ne postoje komercijalne osnove za pokretanje letova iz Niša, otvori linije u sklopu PSO (public service obligation) aranžmana.

Gostima na konferenciji obratili su se i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, predstavnici korporacije Airbus, direktorka strategije Wizz Air za Jugoistočnu Evropu i drugi. Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija dr. Gabrijela Grujić koja je najavila nabavku novog simulatora za Vazduhoplovnu akademiju.

Više o kupovini simulatora možete pročitati u posebnoj vesti na Aero.rs.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>