• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Buć! Biznis mlaznjak izleteo sa piste i upao u kanal, u avionu bila dve osobe i dva psa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cirrus Vision Jet je mlazni poslovni avion sa jednim motorom, poznat po svom kompaktnom dizajnu i naprednoj tehnologiji

  • 1
Cirrus Vision Jet Cirrus Aircraft

Laki mlazni poslovni avion Cirrus G2+ Vision Jet izleteo je rulnice aerodroma Dejvid Vejn Huks u Teksasu u utorak i upao u kanal koji se prozeže paralelno sa rulnom stazom.

Prema objavljenim informacijama, pilot je prijavio "gubitak mogućnosti kočenja" pre nego što je avion izleteo sa manevarskih površina aerodroma.

Sve je snimila kamera za nadzor na aerodromu a u avionu su bile dve osobe i dva psa, koji su izašli nepovređeni iz aviona koji je završio u plićaku kanala, saopštile su lokalne spasilačke službe

Cirrus Vision Jet je mlazni poslovni avion sa jednim motorom, poznat po svom kompaktnom dizajnu i naprednoj tehnologiji.

Dizajniran je za privatne vlasnike i poslovne korisnike koji traže kombinaciju udobnosti, performansi i sigurnosti. Vision Jet nudi kapacitet za do 7 putnika, uključujući pilota, i ima autonomiju leta koja omogućava putovanja na srednjim relacijama.

Opremljen je savremenomavionikom sistemom i padobranom za celu letelicu, što značajno povećava nivo bezbednosti.

Ovaj avion je prvi takve vrste koji je dobio FAA certifikat, što ga čini popularnim izborom među vlasnicima aviona i manjim avio-kompanijama

Video: Agusta Westland AW119 Koala: Helikopterski servis Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebezbedni mali avioni

    24. maj 2024. | 07:34

    Ovi avioni uopšte nisu bezbedni, malo malo pa dođe do incidenta poput ovog. Koriste se i kod nas mogu da se iznajme iz Royal Chartera ili Air PInka, čudo što dosad se ništa nije desilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>