• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot izgubio kontrolu nad helikopterom: Sve je snimila nadzorna kamera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video snimci sa lica mesta pokazuju da je helikopter tokom nekontrolisanih okreta repnim delom udario o zemlju nakon čega je konačno uspeo da se prizemlji

  • 0

Pilot indijskog Leonardo A119 Koala helikoptera izgubio je kontrolu u nad letelicom tokom sletanja na Himalaje. Zastrašujuća situacija zabeležena je i na video snimcima.

Helikopter registracije VT-CLR trebao je jutros (24. maj) da sleti na helidrom Kedarnath na istoimenoj planini u Indiji. Prilikom pokušaja sletanja, pilot helikoptera je izgubio kontrolu nad letelicom, zbog čega je vazduhoplov počeo nekontrolisano da se okreće oko svoje ose.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama jasno se vidi kako VT-CLR gubi visinu dok se rotira velikom brzinom.

Uprkos izazovnim okolnostima, pilot je uspeo da prizemlji Koalu oko 100 metara od helidroma, piše The Indian Express. U letelici kompanije Kestrel Aviation je u trenutku incidenta navodno bilo šest putnika.

Trenutno nije poznato da li je neko zadobio povrede. Video snimci sa lica mesta pokazuju da je helikopter tokom nekontrolisanih okreta repnim delom udario o zemlju nakon čega je konačno uspeo da se prizemlji. Obim nastale štete teško je utvrditi.

Leonardo A119, odnosno AW119 Koala kako se označava nakon spajanja firmi Agusta i Westland, je jednomotorni helikopter namenjen prevozu do sedam putnika. Pored civilne, helikopter se dokazao i u vojnoj upotrebi (AW119M).

Aero.rs nedavno je pisao o medicinskom transportu pacijenata iz Republike Srpske u Srbiju tokom kojih je korišćen upravo AW119. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti na portalu.

(Aero.rs)

Video: Dubai Airshow 2023: Kineske akrobacije na nebu u šarenilu boja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>