• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanak Zajedničkog komiteta ECAA: Intenzivna regionalna saradnja vazduhoplovnih vlasti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka DCV Mirjana Čizmarov je u svom izlaganju istakla važnost daljih napora ka poboljšanju i unapređenju odnosa u okviru ECAA sporazuma

  • 0
Sastanak Zajedničkog komiteta ECAA Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV) Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, učestvovala je na trećem sastananku Zajedničkog komiteta ECAA sporazuma o stvaranju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja, saopšteno je iz DCV.

Cilj ovog sastankakoji je održan u Podgorici 19. i 20. juna bio je razmatranje napretka u primeni sporazuma i unapređenja saradnje u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

Sastanku su prisustvovali direktori vazduhoplovnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana na čelu sa domaćinom susreta, direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Ivanom Šćekićem, kao i direktorom za vazduhoplovstvo u Evropskoj komisiji (Generalni direktorat za mobilnost i transport – DG MOVE) Filipom Kornelisom.

Mirjana Čizmarov, direktorka DCV Republike Srbije i Filip Kornelis, DG MOVE Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

Direktorka DCV Mirjana Čizmarov je u svom izlaganju istakla važnost daljih napora ka poboljšanju i unapređenju odnosa u okviru ECAA sporazuma 18 godina posle potpisivanja i šest godina posle stupanja na snagu, navodi Direktorat.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o unapređenju koordinisanog nastupa regiona na međunarodnom nivou u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>